Anlık Bildirim

SpaceX, uydu interneti Starlink için Türkçe bilen çalışan arıyor

Görünüşe göre SpaceX’in uydu tabanlı internet hizmeti Starlink, Türkiye’ye gelmek üzere. SpaceX, Stalink bünyesinde çalışacak aylık 120 bin TL’den fazla maaşlı Türkçe bilen temsilciler arıyor.
SpaceX, uydu interneti Starlink için Türkçe bilen çalışan arıyor Tam Boyutta Gör
SpaceX CEO’su Elon Musk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesinden sonra uydu tabanlı internet hizmeti Starlink’in Türkiye yolcuğu hızlandı. BTK’ya başvuruda bulunan firma gerekli onayları almaya yakınken şimdi de Starlink, Türkçe bilen temsilciler aradığını duyurdu.

SpaceX’in açmış olduğu ilan sayfasında firmanın, Starlink için akıcı bir şekilde Türkçe ve İngilizce konuşabilen Müşteri Destek personeli aradığını duyurdu. Elbette bu ilan Starlink’in yakında Türkiye’de hizmet vereceğinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Öte yandan ilana başvuracak olanlardan bazı yeterlilikler de isteniyor. Tatillerde ve günde 10-12 saat çalışabilme gibi şartlar koşuluyor. Aynı zamanda bu alanda en az bir yıl da deneyim aranıyor. Ücretlendirme ise saatlik 22 dolardan 24,50 dolara kadar uzanıyor. Bu da günlük 294 dolar veya yaklaşık 8.000 TL yapıyor.

Uzay teknolojileri şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu internet kümesi olan Starlink, yer istasyonları ile birlikte çalışan ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşuyor. Alçak Dünya yörüngesine konumlanan bu uydularla iletişim bir alıcı (çanak gibi düşünülebilir) aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Starlink fiyatı ise bölge ve ülke bazlı değişiklik gösterebiliyor. Starlink’in standart aylık fiyatı 90 dolar ancak bu fiyat pakete göre 1.500 dolara kadar çıkabiliyor. Bununla birlikte tek seferlik bir Starlink donanımı da satın almak gerekiyor. Bunun da taban fiyatı 599 dolar. Bu fiyat ev tipi sabit kullanım için geçerli. Ancak daha yüksek hız, bant genişliği veya mobilite gibi ihtiyaçlar gerekiyorsa 2.500 dolarlık donanımı almak gerekiyor. Starlink, 25 ile 220 Mbps internet hızı sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim