Anlık Bildirim

Starlink'e jeomanyetik fırtına darbesi: 40 uydu yok olacak

SpaceX'in kısa süre önce yörüngeye fırlattığı 40 Starlink uydusu jeomanyetik fırtına darbesi yedi. Şirket söz konusu uyduların dünya atmosferine girdiklerinde yanarak yok olacaklarını açıkladı.

Starlink'e jeomanyetik fırtına darbesi: 40 uydu kayboldu Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın uydu internet hizmeti Starlink büyük bir darbe aldı. SpaceX tarafından yapılan basın açıklamasında, 3 Şubat'ta fırlatılan 49 yeni Starlink uydusundan 40'ının, şiddetli jeomanyetik fırtına nedeniyle yok olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Şirket bu doğal fenomenin atmosferin ısınmasına ve düşük irtifalarda atmosfer yoğunluğunun artmasına neden olduğunu söyledi. Yörüngeden çıkan uyduların diğer uydular için bir tehdit oluşturmadığı, dünya atmosferine girdiklerinde yanarak yok olacak şekilde tasarlandıkları ifade edildi.

Starlink'e jeomanyetik fırtına darbesi: 40 uydu kayboldu Tam Boyutta Gör

Hesaplar tutmadı

Söz konusu jeomanyetik fırtınanın, atmosferik sürüklenmeyi önceki fırlatmalara göre yüzde 50 artırdığı ve bunun da fırlatılan uyduların dünya çevresinde istenilen yörüngeye ulaşmasını engellediği belirtiliyor. SpaceX bu sürüklenmeyi en aza indirmek için uyduları mümkün olduğunca birbirine yakın fırlatmaya çalışmıştı.

SpaceX, 2.000'inci Starlink uydusunu kısa bir süre önce yörüngeye fırlattı. Şirket dünya genelinde uydu internet hizmeti sağlamak için toplam 12.000 uydu fırlatmayı planlıyor. Starlink projesinin toplam maliyeti 10 milyar doları bulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4110 kez okundu.
20 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spacex, uydu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim