Anlık Bildirim

Elon Musk'ın uydu internetinde yeni rekor: 649 Mbps'lik indirme hızına ulaşıldı

Starlink uydu internet hizmetinde yeni bir hız rekoru kırıldı. Almanya'nın Münih kentinde yaşayan bir kullanıcı 649 Mbps'lik rekor bir indirme hızına ulaştı.

Starlink uydu internet hizmetinde yeni indirme hızı rekoru Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX tarafından hayata geçirilen uydu internet ağı Starlink gelişmeye devam ediyor. Geçtiğimiz Şubat ayında uydu internetin hızı 100 Mbps seviyesindeydi. Şimdi ise 6 kat daha yüksek bir maksimum indirme hızına ulaşıldı.

Yeni rekor Almanya'nın Münih kentinde kırıldı. Bir Starlink abonesi 649 Mbps indirme hızını gördü. Elbette ki ulaşılan maksimum hızdan bahsediyoruz, ortalamadan değil. Ancak yine de etkileyici olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Starlink uydu internet hizmetinde yeni indirme hızı rekoru Tam Boyutta Gör

Sıcaklık herhangi bir aksaklığa neden olmadı

Hız ölçümü için Ookla uygulaması kullanıldı. Bu sırada çanağın 56 dereceye kadar ısındığı ancak hız düşüşlerinin olmadığı kaydediliyor. Test sırasında elde edilen en düşük gecikme süresinin (ping) 37 ms olduğu da notlar arasında.

ABD'li kullanıcılar çanak sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıktığında Starlink ekipmanlarının kapanmasından şikayet ediyordu. Almanya da kırılan hız rekorunda ise sıcaklıkla ilgili herhangi bir aksaklık yaşanmaması dikkat çekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim