Anlık Bildirim

Apple kurucu ortağı Steve Wozniak, kendi uzay şirketini kuruyor

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak da uzay yarışının arasına katılıyor. Wozniak, kendi özel uzay şirketini kuracağını açıkladı.

Steve Wozniak Tam Boyutta Gör

Birçok yüksek profilli girişimci yükselen uzay yarışına girmeye başladı. Şimdi de Apple’ın kurucu ortaklarından biri olan başarılı iş adamı Steve Wozniak da bu furyaya katılıyor.

Ünlü mühendis ve iş adamı, kendi özel uzay şirketini kuracağını Twitter’dan yaptığı açıklama ve YouTube üzerinden paylaşılan bir video ile duyurdu. Açıklamalara göre Wozniak’ın şirketinin ismi “Privateer” olacak.

“Gökyüzü artık sınır değil”

Wozniak’ın paylaştığı video ve tweet’te şirketle ilgili pek bilgi paylaşılmadı. Başarılı iş adamı, paylaştığı tweette, “Diğerlerine benzemeyen özel bir uzay şirketi” gibi şifreli bir dil kulandı. Paylaşılan videonun sonunda da “gökyüzü artık sınır değil” yazısı dikkat çekti.

Ayrıca videoda, “Bu bir yarış değil. Biz tek bir kişi, tek bir şirket, tek bir millet değiliz. Biz tek bir gezegeniz” ifadeleri kullanılırken Privateer Space’in uzayı tüm insanlık için güvenli ve erişilebilir yapacağı vurgulandı.

Şimdilik şirketle ilgili herhangi bir detay bulunmuyor ancak yakın zamanda yapılacak olan Gelişmiş Maui Optik ve Uzay Gözetleme (AMOS) Konferansı’nda daha fazla ayrıntının paylaşılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim