Anlık Bildirim

TEKNOFEST’in roket ve elektrikli araç yarışmaları başladı

TEKNOFEST'in yarışma etapları başladı. Roket ve elektrikli araç yarışları düzenleniyor. Roket yarışması Tuz Gölü'nde, elektrikli araç yarışları Kocaeli'de gerçekleştiriliyor.

TEKNOFEST’in roket ve elektrikli araç yarışmaları başladı Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin havacılık ve uzay temalı festivali TEKNOFEST’in roket ve elektrikli araç yarışmaları 1 Eylül’de başladı. Yarışmalara liseli ve üniversiteli öğrenciler katılıyor. Kendi tasarladıkları araçlarla yarışıyor.

Teknofest’in Roket Yarışması Etabı, 1 Eylül 2020’de Tuz Gölü’nün Aksaray kıyısında yapılmaya başlandı. Yarışma, hedef irtifa seviyesine göre alçak, orta ve yüksek olarak 3 farklı ana kategoride düzenleniyor. Yüksek irtifa kategorisindeki roketler 20 bin feet irtifaya ulaşacak.

Alçak irtifada 4'ü lise takımı olmak üzere 32 takım, orta irtifada 3'ü lise takımı olmak üzere 44 takım, yüksek irtifada 6 takım olmak üzere toplamda 82 takım finalde yarışıyor.

Elektrikli araç yarışları ise Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştiriliyor. Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, 6 Eylül’de sona erecek. Bu yarışın yanı sıra 7-10 Eylül tarihlerinde otonom araç yarışması düzenlenecek.

TEKNOFEST'in ana etkinlikleri 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. Etkinliğe yaklaşık 3 bin kişi katılacak. Ziyaretçilerin katılımına izin verilmeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim