Anlık Bildirim

Tencent, Crysis geliştiricisi Crytek'i askeri amaçlarla kullanmak için satın almaya çalışıyor

Popüler oyun serisi Crysis'in geliştiricisi olan Crytek, enteresan bir konu sebebiyle gündem oldu. Tencent, Crytek'in oyun motoru Cry Engine'i askeri amaçlarla kullanmak için satın almak istiyor.

Tencent 300 milyon dolara Crytek'i satın almak istiyor Tam Boyutta Gör

Özellikle Türkiye'de bir hayli popüler olan Crysis serisinin geliştiricisi Crytek, Tencent ile ilgili enteresan bir olayla gündeme geldi. Daha çok oyun sektöründe varlığı ile tanınan Frankfurt merkezli oyun stüdyosu Crytek, bazı Avrupa ülkeleri için askeri simülasyon programları üretiyor. Geçtiğimiz saatlerde de Çin merkezli oyun şirketi Tencent'in Crytek'i satın almak istediği bildirildi.

Tencent Crytek'i Satın Almak İstiyor

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise en büyük tirajlı üçüncü gazetelerinden olan Alman gazetesi BILD, geçtiğimiz saatlerde Tencent'in Crytek'i satın almak istediğini bildirdi. Habere göre satın alma ücreti için düşünülen ücret 300 milyon Euro. Oyun sektöründeki son dönem satın alımlarını düşünürsek aslında ortada pek de şüphe uyandıran bir durum yok, sonuçta iki şirket de oyun şirketi. Ancak Crytek'in bu konuda bir korkusu var.

Bildirilenlere göre Crytek'in birden çok çalışanı, Crytek'in satılması sonucunda kendi yazılımlarının Çin Halk Kurtuluş Ordusu veya direkt Çin tarafından kullanılacağından korkuyor. Çalışanlar, Çin'in Crytek'in oyun motoru CryEngine'i kullanarak batılı orduları ve silah üreticilerini gözetleyeceğini düşünüyor.

Her ne kadar satın alımı yapacak olan Tencent isimli şirket bağımsız olduğunu iddia etse de Çin Komünist Partisi ile bir hayli yakın oldukları biliniyor. Alman Federal Meclisi Üyesi olan Henning Otte ise bu satın alımın ticari olmayan bir amacı varsa ulusal güvenliğin bu anlaşmanın önüne geçmesi gerektiğini düşünüyor. Birçok gazeteci Crytek ve Tencent ile iletişime geçmiş olsa da ne yazık ki taraflardan bir açıklama gelmiş değil. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11773 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
crytek, tencent ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim