Anlık Bildirim

Tiangong istasyonundaki astronotlar iniş sırasında neredeyse yere çakılıyordu

Shenzhou 16 görevi uzay istasyonunda 154 gün geçirdikten sonra üç kişilik mürettebatıyla birlikte Dünya'ya dönerken paraşütte büyük bir yırtık tespit edildi.    
Tiangong istasyonundaki astronotlar iniş sırasında çakılıyordu Tam Boyutta Gör
Çinli astronotların Tiangong uzay istasyonundan dönüşü sorunsuz olmadı. Kapsülü taşıyan paraşütte oluşan bir delik, astronotların büyük bir tehlike atlatmasına neden oldu.

Shenzhou 16 görevinin taykonotları Tiangong uzay istasyonunda beş ay kaldıktan sonra Dünya'ya dönüyorlardı. Çin'in yumuşak iniş paraşüt sistemi 16. uçuşta astronotların hayatını tehlikeye atan ciddi bir arızaya neden oldu. Kapsülün iniş görüntüleri paraşütün tepe kısmının merkezine yakın yerinde büyük bir delik olduğunu gösteriyor.

Tiangong istasyonundaki astronotlar iniş sırasında çakılıyordu Tam Boyutta Gör
Neyse ki delik iniş sona ermeden önce büyümedi ve bu da astronotların hayatının kurtulmasının en büyük sebebi. Olayın hasarlı bir paraşütün kullanılmasından mı yoksa bir hesaplama hatasından mı kaynaklandığı ise henüz bilinmiyor.

Tahliye edilen itici gaz paraşütü delmiş olabilir

Harvard Üniversitesi'nden uzay programı tarihçisi ve gökbilimci Jonathan McDowell, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, bu olayın tahliye edilen itici gazın paraşütte bir delik açması sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Ayrıca üretim hatası ihtimaline de dikkat çekti.

Yere sert bir iniş yapan astronotların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve kazanın nedenlerinin resmi olarak araştırılacağı bildirildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim