Anlık Bildirim

Toyota elektrikli otomobillere rakip olacak teknolojiyi öne çıkartacak

Toyota'nın elektrikli otomobilleri geciktirdiği yönündeki haberlerin ardından firmanın hamlesi belli oldu. Toyota hidrojen destekli otomobillerin gelecek olduğuna inanıyor.

Toyota dünya genelinde fosil yakıt ve elektrik gücünü aynı anda kullanan hibrid araçlarla yakaladığı büyük başarının verdiği güçle uzun zamandır arge çalışmalarını yürüttüğü hidrojen ve elektrik hibrid teknolojisini kullanan otomobilleri piyasaya sürüyor. Elektrikli otomobil teknolojileri pil teknolojisini geliştirmeye odaklanırken Toyota ise hidrojen ile güçlendirilmiş elektrikli otomobillerin yakın gelecek olduğuna inanıyor, üstelik Honda ve BMW gibi diğer hidrojen yatırımı yapan şirketlerin projelerini sonlandırmalarına rağmen.

Bilindiği üzere Toyota yetkilileri Washington'a seyahat edip, elektrikli otomobillere yapılan yatırımın benzin-elektrik ve hidrojen-elektrik gibi hibrid araçlara odaklanmasını istemişti.

Toyota elektrikli otomobil geçişinde geç kaldı

Çin ve Avrupa'nın tümüyle elektrik teknolojisini kullanan otomobillere geçiş yapacağını duyurmaları üzerine Toyota bu konuda harekete geçti. Şirket daha önce 2025 yılına kadar 15 adet tümüyle elektrikli otomobil modeli duyuracağını bildirmişti ancak rakibi Audi, Ford, Hyundai, Jaguar, Porsche, Volvo ve Volkswagen bugün en az bir model tümüyle elektrikli otomobil modelini zaten satışa sundu.

Toyota lobicilik faaliyetlerinden şikayetçi oldu

Toyota, Joe Biden'ın Amerika genelinde 500.000 elektrikli otomobil şarj istasyonu yapılacağını duyurması üzerine hybridlerin bu geçişten önceki önemini anlatmak üzere harekete geçti. Toyota hidrojen teknolojisi kullanan hibrid otomobillerin lobicilik yüzünden atlanmak istediğini savundu. Toyota avukatları gerekçe olarak diğer şirketlerin kendileri gibi hidrojen teknolojilerine yatırım yapmadığını ve henüz yeterince verimli olmayan elektrikli otomobil teknolojilerine lobicilik faaliyetleri ile geçilmeye çalışıldığını savundu.

Toyota pil teknolojisi yeterince verimli hale gelene kadar hibrid sistemlerin kullanılmasının çok daha verimli olacağını savunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
39491 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hidrojen hibrid, toyota hidrojen ve toyota mirai
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim