Anlık Bildirim

TSMC yonga üretmek için AMD EPYC işlemci kullanıyor

Yonga krizi sürerken TSMC tesislerinde tam gaz üretime devam ediyor. TSMC’nin bantlarından çıkan AMD EPYC işlemciler yeni yongaların üretiminde görev almaya başladı.

TSMC yonga üretmek için AMD EPYC işlemci kullanıyor Tam Boyutta Gör

Yonga üreten TSMC de yonga üretebilmek için bir yongaya ihtiyaç duyuyor. Çeşitli faktörlerin kontrolünde görevli işlemcilerde AMD EPYC tercih edilmeye başlandı.

TSMC de AMD EPYC işlemci tercih ediyor

TSMC’nin altyapı direktörü yaptığı açıklamada firmanın üretim hatlarında AMD EPYC işlemcili sunucular tercih ettiğine yer verdi. Buna göre üretim hatlarındaki makinelerin üretim hızı kontrolü, su tedariği, elektrik ve gaz gibi gereksinimlerinin otomasyonunda AMD EPYC sunucuları görev alıyor.

 

Milyarlarca doları bulabilen üretim ekipmanlarının aksine sunucuların oldukça ucuz olduğuna değinen direktör bu alanda güvenilirliğin ön planda olduğunu vurgulamış. Her birisi 1000 adet sanal makine çalıştıran EPYC işlemcili sunucular fabrikadaki 1000 aracı kontrol ediyor.

TSMC’ye göre EPYC Rome işlemcilerinin yüksek bellek yoğunluğu önemli bir avantaj. HPE DL32G 510 platformunda 64 çekirdek 128 izlekli 2. nesil AMD EPYC 7702P işlemcisini kullanan TSMC ayrıca yüksek frekansa ihtiyaç duyan ekipleri için de EPYC 7F72’yi tercih ederek 128 adet PCIe 4.0 kanalından taviz vermemiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim