Anlık Bildirim

TÜBİTAK Başkanı VLP koronavirüs aşısı için tarih verdi

VLP yöntemiyle geliştirilen ve dünyada bu yöntemle hazırlanan 4 farklı aşı adayından biri olan yerli koronavirüs aşısı için TÜBİTAK Başkanı tarih verdi.

TÜBİTAK Başkanı VLP koronavirüs aşısı için tarih verdi Tam Boyutta Gör

Türkiye’de koronavirüs aşısı geliştirmek için çalışmalar sürüyor. İnaktif yöntemle geliştirilen aşıda Faz 3 aşamasına önümüzdeki günlerde başlanacak. VLP yöntemiyle geliştirilen aşının ise 10 Haziran’da Faz 2’ye geçilmesi planlanıyor. TÜBİTAK Başkanı, VLP koronavirüs aşısının kullanıma sunulacağı tarih hakkında açıklama yaptı.

Dünyada VLP yöntemiyle 4 farklı koronavirüs aşısı geliştiriliyor. TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen aşı da bunlardan birisi. Türkiye, VLP aşı çalışmalarını diğer adaylara göre daha erken tamamlarsa dünyadaki ilk VLP aşıyı geliştirmiş olacak.

Kasım-Aralık'ta kullanıma hazır hale gelecek

TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, aşının 10 Haziran’da Faz 2 çalışmalarının başlayacağını ve Ağustos ayında Faz 3’e başlanacağını belirtti. Aşının kullanıma hazır hale geleceği tarihle ilgili olarak, “İnşallah kasım-aralık noktasında, her şey planlandığı şekilde ilerlerse, acil kulanım izini verildiği taktirde ülkemizin kendi yerli ve milli aşısını kullanır hale getirmiş olacağız, VLP olarak.” dedi. TÜBİTAK desteğiyle 7 farklı aşı çalışması yürütülüyor.

VLP aşı adayının Faz 2 çalışması, Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Klinik Araştırmalar Merkezinin koordinatörlüğünde, Kocaeli Üniversitesi ve İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılacak. Başvurular, www.onkoloji.gov.tr ve covid19.tubitak.gov.tr adreslerinden alınacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8067 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, tübitak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim