Anlık Bildirim

Uzmanlar, Avrupa'daki gelişmeleri işaret ederek Türkiye'yi uyardı

Uzmanlara göre Avrupa'da ilerleyen Delta varyantı kaynaklı vaka artışı Türkiye'yi de korkutmalı çünkü Türkiye'deki koronavirüs gelişmeleri Avrupa'yı yalnızca bir ay geriden takip ediyor.

Türkiye Covid-19'da Avrupa'yı takip ediyor

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık pandemideki seyre bakıldığında Türkiye'de yaşanan şeyler genelde Avrupa'nın bir ay önce yaşadığı şeyler oluyor. Yani oradaki vaka artışları ve önlemlerin gelmesini takiben Türkiye'de de benzer süreçler yaşanıyor. 

İsmail Balık'a şu an İngiltere'de Delta varyantı kaynaklı vakaların artması bizi de korkutmalı çünkü yakın bir gelecekte biz de benzer senaryoları yaşayabiliriz. Haziran ayında Türkiye'de çok hızlı bir aşı seferberliği başlamamıştı ancak şu an yavaşlamaya girildi. Birinci dozunu olan insanlar ikinci doz için tarihlerini bekliyor. Ama asıl yavaşlama nedenlerinden birisi aşı karşı olan isteksizlik. 

Balık, ABD'de şu ana kadar ölenlerin %99,7'si aşısız insanlardan oluştuğunu söylüyor. Eğer Eylül ayında okulların açılması planlanıyorsa aşı çalışması hızlanmalı ve vatandaşların aşıya karşı isteği artırılmalı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vaka sayıları artan illerin aşı oranının düşük olduğu iller olduğunu söylemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11202 kez okundu.
45 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
delta, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim