Anlık Bildirim

Türkiye'de geliştirilen gözlem radarı göreve başlıyor

TÜBİTAK BİLGEM ve DHMİ tarafından geliştirilen Milli Gözetim Radarı (MGM), Gaziantep Havalimanı'nda önümüzdeki hafta teste başlayacak.

Türkiye'de geliştirilen gözlem radarı göreve başlıyor Tam Boyutta Gör

TÜBİTAK BİLGEM ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından geliştirilen Milli Gözetim Radarı (MGM) göreve başlıyor. Gaziantep Havalimanı’nda kullanılacak radarın inşaatı tamamlandı. Test çalışmaları ise yakında başlıyor.

Milli Gözetim Radarı (MGM), Türkler tarafından geliştirilen ilk sivil havacılık amacıyla kullanılacak ilk yaklaşım radarı olma özelliği taşıyor. Hava trafik kontrolünde kullanılmasıyla birlikte uçakların iniş ve kalkışının Türkiye’de geliştirilen radarla takip edilmesi sağlanacak.

Saha kabul testleri haftaya başlıyor

Milli Gözetim Radarı, tam yedekleme özelliğine sahip birincil gözetleme radarı PSR ve ikincil gözlem radarı SSR'den oluşuyor. PSR radarı, S bantta çalışarak 112 kilometre menzile ve 8,5 kilometre azimut kapsama alanına sahip bulunuyor. SSR radarı da MODE-S desteği sağlıyor.

MGR; hava hedeflerini, yağış şiddetini ve yağış bölgelerini tespit edebiliyor. Statik kargaşayı azaltma, uzaktan izleme, video kayıt ve ASTERIX formatında raporlama yeteneklerine sahip.

PSR sisteminin tam yedeklilik testleri ve fabrika kabul testleri tamamlandı. Sistemin saha kabul test süreci ise 24 Şubat'ta başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim