Koronavirüsün çift mutasyona uğramasıyla ortaya çıkan Delta varyantı, dünya genelinde büyük endişe yaratıyor. Delta varyatı nedeniyle bazı ülkeler iki haftalık sokağa çıkma yasağı başlattı, bazı ülkeler sınırlarını kapattı ve büyük çoğunluğu da normalleşme planlarını erteledi. Türkiye'de 134 kişide Delta varyantı tespit edildi. Bugüne kadar Delta varyantına yönelik herhangi bir tedbir açıklamayan Türkiye, bugün Delta kaynaklı ilk tedbirleri duyurdu. Delta, Delta Plus ve çeşitli varyantların yoğun şekilde görüldüğü 6 ülkeden Türkiye’ye girişler yasaklandı.
Uçuşların durdurulduğu ülkeler hangileri?
İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Hindistan, Brezilya, Güney Afrika, Bangladeş, Nepal ve Sri Lanka’dan gelen uçuşlar durduruldu. Son 14 gün içinde bu ülkelerde bulunmuş ve başka bir ülkeden Türkiye’ye gelecek kişilerden PCR test sonucu istenecek. Pozitif olanların uçuşuna izin verilmeyecek. Negatif olanlar ise valiliklerce belirlenen yurt gibi yerlerde 14 gün boyunca karantinaya alınacak. 14. gün sonrasında PCR testi yapılacak ve negatif olması halinde karantina sonlandırılacak.
Test zorunlu
Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur’dan gelen herkesten Türkiye'ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek.
Afganistan ve Pakistan’dan ülkemize gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilere yönelik zorunlu karantina uygulamasının süresi 10 gün olarak uygulanacak
Diğer ülkelerden girişlerde iki doz aşı olmuş veya hastalığı son 6 ay içinde atlatmış kişilerden PCR test sonucu istenmeyecek. Bu iki durumdan birinin sağlanmaması halinde negatif sonuçlu PCR veya hızlı antijen test sonucu istenecek.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:



arkadaşlar algı yaratmaya çalışan kamiller var yorumlarda sanki askeri gücü yokmuşta rte sayesinde olmuş gibi türkiyede yıllardır savunma sanayi güçlüydü sürekli gücüne güç kattı rtenin etkisi yok makarnacı tayfa bunuda kendileri yapmış gibi kabullenmeye başlamışlar dolar 38 lira euro 41-42 lira bunları asla söylemezler faiz almış başını gitmiş yarım kilo et kaç yüz lira olmuş asla söylemezler.
20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
20973 kez okundu.
71 kişi, toplam 77 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, delta varyantı ve