Anlık Bildirim

Türkiye'nin Samsung imzalı yeni sondaj gemisi: Sertao

Türkiye'nin Akdeniz'deki petrol arama çalışmalarını arttırmak için yeni sondaj gemisi satın alındı. Fatih ve Yavuz'dan sonra üçüncü sondaj gemimiz olan Sertao, 2012'de Samsung tarafından inşa edildi.

Türkiye'nin Samsung imzalı yeni sondaj gemisi: Sertao Tam Boyutta Gör

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de sürdürdüğü petrol arama çalışmalarının artırılmasına yönelik önemli bir adım atıldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına katılacak yeni bir sondaj gemisi satın aldı.

Sertao isimli sondaj gemisi, İngiltere’de yapılan açık artırma sonucu 37.5 milyon dolara satın alındı. 2012 yılında suya indirilen sondaj gemisinin inşa maliyetinin 600 milyon dolar, şuanki piyasa değerinin ise 120 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor. 2015 yılına kadar Brezilyalı Petrobras tarafından kullanılan sondaj gemisinin iki yıldır Port Talbot’da bağlı beklediği de gelen bilgiler arasında.

Samsung tarafından üretildi

Sertao, Samsung tarafından 2012 yılında Güney Kore’de inşa edildi. 61 bin *DWT’lik geminin uzunluğu 227, genişliği 42, draftı (suyun altında kalan kısım) ise 12 metre. Çok yüksek basınç ve sıcaklık altında dahi görevini yerine getirebildiği söylenen sondaj gemisinin 11 bin 400 metre derinliğe ulaşıp 3 bin metre sondaj yapabildiği belirtiliyor.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki petrol arama çalışmaları Fatih ve Yavuz isimli iki sondaj gemisiyle yürütülüyor. Bu gemiler Norveç’ten alınmıştı. Sertao’nun da faaliyete başlamasıyla birlikte petrol arama çalışmaları artacak. Gemiye hangi ismin verileceği ise henüz belli değil.

*DWT: Bir geminin yük ve diğer ağırlıklar (yakıt, yağ, kumanya vb.) dahil, longton (1 longton = 1.016 kg) cinsinden taşıyabileceği en fazla ağırlık.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6779 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, yeni sondaj gemisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim