Anlık Bildirim

Türkiye’ye özgü koronavirüs mutasyonları ortaya çıktı

Covid-19'un Türkiye'ye has varyantları tespit edildi. Türkiye'ye özgü koronavirüs mutasyonunun özellikleri araştırılacak.

Türkiye’ye özgü koronavirüs mutasyonları ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Çin’de ortaya çıkan Covid-19 çeşitli ülkelerde mutasyon geçirdi ve bulaşıcılık etkisi farklılık gösterdi. Mutasyonlar nedeniyle pek çok ülke sınırlarını kapattı. Özellikle de İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika’ya seyahatler kısıtlandı.

Koronavirüsün İngiltere, Brezilya ve Güney Afrika mutasyonlarından korkarken şimdi de karşımıza Türkiye kökenli bir mutasyon ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Covid-19’un Türkiye’ye has mutasyonların tespit edildiğini açıkladı. Ülkemizdeki mutasyonun özellikleri araştırılacak. İngiltere ve Brezilya kökenli mutasyonların daha bulaşıcı olduğu tespit edilmişti. Türkiye'deki mutasyonda da benzer durum olabilir.

Prof. Dr. Hasan Tezer, "Ülkemizde de Sağlık Bakanlığının verisine göre 400 civarında insanın mutasyonlu virüs ile enfekte olduğunu, Güney Afrika ve İngiltere varyantlarının olduğunu biliyoruz. Ülkemize has mutasyonların olduğunu da biliyoruz; ama ülkemizdeki varyantlarının nasıl etki edeceğini bilmiyoruz.” dedi.

Tezer, virüs çoğaldıkça mutasyon çeşidinin arttığını ve Türkiye’ye özgü bir mutasyonun ortaya çıkmasının anormal bir durum olmadığını ifade ediyor. Mutasyonların özellikleri hakkında Türkiye’de çalışmalar yapılıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Türkiye’deki mutasyonun özellikleri hakkında açıklama yapılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 10 Şubat'taki açıklamasına göre Türkiye'de 263 kişide İngiltere varyantı, 23 kişide Güney Afrika varyantı, 106 kişide kökeni belli olmayan varyant tespit edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16383 kez okundu.
38 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, covid-19 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim