Anlık Bildirim

İngiltere'de koronavirüs Bristol varyantı tespit edildi

İngiltere'nin bazı bölgelerinde çeşitli mutasyonlara sahip koronavirüs varyantları tespit edilmekle birlikte İngiliz Halk Sağlığı kurumu yeni mutasyonları ''endişe verici'' olarak nitelendiriyor.

İngiltere'de koronavirüs Bristol varyantı tespit edildi Tam Boyutta Gör

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ederken Güney Afrika'da ve İngiltere'de çeşitli varyant koronavirüs türlerine rastlanmıştı. İngiltere'de görülen mutasyona uğramış koronavirüs varyantına B.1.1.7 kod adı, Güney Afrika varyantına ise B.1.351 kod adı verilmişti.

Şimdi ise İngiltere'nin bazı bölgelerinde çeşitli mutasyonlara sahip koronavirüs varyantları tespit edilmekle birlikte İngiliz Halk Sağlığı kurumu yeni mutasyonları ''endişe verici'' olarak nitelendirdi.

Mutasyon, evrim ve varyant

İngiltere'de koronavirüs Bristol varyantı tespit edildi

İngiltere'nin Bristol adlı şehrinde11 vaka, Liverpool şehrinde ise 32 vaka tespit edilmekle birlikte araştırmacılar virüsün hali hazırda Güney Afrika varyantında görülen ve E484K olarak adlandırılan mutasyona sahip olduğunu tespit etti.

Yeni mutasyon sebebiyle aşıların etkinliğinin azalacağını destekleyen görüşler olmasına rağmen uzmanlar hali hazırda bulunan aşıların da etkili olacağını iddia ediyor.

Son olarak mutasyona sahip virüsün ''Kent'' ( Manchester şehrinde görülen) veya ''Bristol'' ( Bristol şehrinde görülen ) varyantı olarak adlandırıldığını ve 214.159 örnek içinde 11 adet E484K mutasyonuna sahip varyantın tespit edildiğini ekleyelim. Liverpool'da ise benzer olarak 32 vaka tespit edildi.

Yeni araştırma BBC ve The Guardian adlı gazetelerde yayımlandı.
 

Kaynakça https://www.bbc.com/news/health-55900625 https://www.bbc.com/news/uk-england-manchester-55986900 https://www.theguardian.com/politics/live/2021/feb/09/uk-covid-live-matt-hancock-coronavirus-latest-updates Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim