Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı'nın beraber geliştirdiği "Turkovac" Covid-19 aşısının faz-3 çalışmalarına Kayseri Şehir Hastanesi'nde başlanıldı. Daha önceden de Ankara Şehir Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde de uygulanmaya başlayan yerli inaktif aşı, şimdi Kayseri'de de gönüllülere uygulanıyor.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik yaptığı açıklamada, faz-3 çalışmasının dünyada standartlara uygun bir şekilde yürütüleceğini söyledi. Bu anlamda yerli aşıyı, diğer bir inaktif aşı olan Sinovac ile de kıyaslamanın mümkün olacağını ekledi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Bozbay ise aşı için gönüllü olmak isteyen vatandaşların e-Nabız üzerinden başvuru yapabileceğini ifade etti.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


20 sene önce yerli ve milli tüfek bile üretemeyen ülkeden bugün dünyanın konuştuğu savunma sanayi projelerini gerçekleştiren ülkeye. Hamdolsun.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü GENEL İSTATİSTİKLER
6746 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, turkovac ve