Anlık Bildirim

Şanlıurfa neden en az aşı oranına sahip şehir?

Türkiye'de şu an en az Covid-19 aşı yaptırma oranına sahip şehir Şanlıurfa. Uzmanlar kentteki vatandaşların aşı olmama sebebinin bilgi kirliliği olduğunu düşünüyorlar.

Şanlıurfa neden en az aşılanma oranına sahip? İşte sebebi Tam Boyutta Gör

Şu an Türkiye'de aşılamada "çok yüksek riskli" konumunda olan tek şehir Şanlıurfa. Uzmanlar kentteki aşılanma tedirginliğinin yaygın bir bilgi dezenformasyonundan kaynaklandığını düşünüyorlar. 

Şanlıurfa'da en az bir doz aşılanma oranı %53,1. Şehrin aşılamada bu kadar geri kalmasının sebebi ise sosyal medyadaki bilgi kirliliği. Tabip Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, aşının kısırlık yaptığı veya kalp krizine neden olduğu gibi hiçbir bilimsel dayanağı olmayan yaklaşımların Şanlıurda'da ciddi karşılık bulduğunu söylüyor. Bununla birlikte kentte vaka sayıları dur durak bilmeden artmaya devam ediyor. Kentte vatandaşların aşıya karşı çekincelerini kırmak için kampanyalar ve çekilişler düzenlenmesine karşın aşı olmayanların fazlalığı risk oluşturmaya devam ediyor. 

Osman Yüksekyayla'nın aktardığına göre Covid-19 vakalarının artması sebebiyle hastaneler dolmaya başlıyor. Şu anki bilgilere göre kentteki yoğun bakımların doluluk oranı %70'i geçmiş durumda. Yüksekyayla, yoğun bakımda tedavi gören hastaların büyük çoğunluğunun 2 doz aşısını yaptırmayan vatandaşlar olduğunu söylüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6523 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim