Anlık Bildirim

Türkiye'de yaklaşık 5 milyon adet merdiven altı ikinci el telefon kol geziyor

Alım gücünün düşmesi ve fiyatların yükselmesi kullanıcıların ikinci el telefonlar satan kişilere ve işletmelere ilgi göstermesine sebep oluyor. Garantisi ve kaydı olmayan modeller oldukça tehlikeli.
İkinci el telefonlar Tam Boyutta Gör
İkinci el telefonlar kayıtlı ve kayıt dışı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kayıt dışı olan bir telefon merdiven altı olarak nitelendiriliyor. Bu kavram herhangi bir sistemin veri tabanında bulunmayan, güvenlik problemleriyle boğuşan, özel sertifikasyonu olmayan, kodsuz ve / veya garantisiz telefon modelleri için kullanılıyor.​

 

İkinci el telefonlar tehlike saçabiliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayımlanan bir bilgiye göre 2022'nin ilk yarısında 4.65 milyon adet sıfır akıllı telefon satıldı. Mobilfon Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Lütfi Soylu'ya göre sıfır bir akıllı telefon satın alamayan kişiler yenilenmiş telefonlar için kurulan ilgili pazara yönelmeli.

Yenilenmiş telefon pazarının henüz yeni olduğunu, bu pazarda yer alan telefonların özel sertifikaya, kayıt koduna ve 12 ay garantiye ev sahipliği yaptığını belirten Soylu'nun merdiven altı telefonlar için verimsiz dediği biliniyor. Akıllı telefon sektöründeki temsilciler Türkiye'de yaklaşık 5 milyon adet merdiven altı ikinci el telefon olduğunu düşünüyor.

Soylu önümüzdeki yıl Türkiye'de 1 milyon adet yenilenmiş telefon satılacağını öngörüyor. Mobilfon Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı ve bu sektörde yer alan kuruluşlar ülkemizde 25 ila 30 milyon arasında atık (çöp) cep telefonunun olduğunu tahmin ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6187 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ikinci el telefonlar, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim