Anlık Bildirim

Google, Android N'e isim bulmanızı istiyor

Google'ın yıllık I/O geliştirici konferansında Android N'in açılımını paylaşması bekleniyordu. Ancak şirket bunu yapmadı ve Android'in bir sonraki sürümünün adını sizin belirlemenizi istiyor.
Google geride bıraktığımız Mart ayında mobil işletim sisteminin bir sonraki büyük güncellemesi olan Android N'i duyurmuştu. Şirket bu hafta yıllık I/O geliştirici konferansına ev sahipliği yapıyor. Pek çok şey gibi "N"in açılımının tam olarak ne olduğunu öğrenmeyi umut ediyorduk ancak bu gerçekleşmedi. Görünen o ki Google henüz bu duyuruyu yapmaya hazır değil.
Google yayınladığı Android sürümlerini geleneksel olarak tatlı isimleriyle adlandırıyor. Örneğin şu anda aktif cihazların yüzde 7.5'inde kullanılan en son sürüm Marshmallow olarak adlandırılmış durumda.
Ancak şirket bu kez Android N için doğru ismi seçmenin beklenilenden de zor olduğunu kanıtladı. Sonuç olarak şirket yeni nesil mobil işletim sistemini adlandırmak için kullanıcılardan yardım istiyor. Google tarafından hazırlana yeni web sayfası, Android'in bir sonraki sürümünün adının ne olacağına karar verme sürecinde kullanıcılardan öneriler almayı hedefliyor.
N harfiyle başlayan güzel fikirleriniz varsa buraya tıklayarak erişebileceğiniz web sitesi aracılığıyla bunları Google'a iletebilirsiniz. Tabii bu düşüncelerinizi yorum bölümünde bizimle ve okurlarımızla da paylaşmanızı bekliyoruz. Sizce Android'in bir sonraki sürümünün adı ne olsun?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6347 kez okundu.
54 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, android n ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim