Anlık Bildirim

SpaceX, tekrar kullanılabilirlikte yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, önümüzdeki ay çok önemli bir göreve çıkacak. Şirket bir Falcon 9 roketini üçüncü kez kullanmak için son hazırlıkları yaptıklarını açıkladı.
Uzay araştırmalarında tekrar kullanılabilirliği her geçen gün bir adım daha öteye taşımaya çalışan SpaceX, önümüzdeki ay çok önemli bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Şirketin devlet satış müdürü Lars Hoffman, aynı Falcon 9 roketini üçüncü kez uzaya fırlatacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir sempozyumda konuşan Hoffman,"Bugüne kadar Falcon 9 ile 60'ın üzerinde göreve çıktık. 30 kez roketlerimizi Yeryüzü'ne indirme başarısına ulaşmış durumdayız. Ayrıca 16 kez de daha önce kullanmış olduğumuz bir roketi tekrar uzaya gönderdik. Şu anda ise bir adım daha ileriye gidip üçüncü kez aynı roketi kullanmaya hazırlanıyoruz." sözlerini kullandı.

Tekrar kullanılabilirliği artık yavaş yavaş bir rutin haline getirmeye başladıklarını belirten Hoffman,"Uzaya daha güvenli, daha performanslı ve daha ucuz bir ulaşım yolu sağlıyoruz." şeklinde konuşuyor.


SpaceX'in 19 Kasım'da çıkacağı görevde Falcon 9'un final versiyonu olan Block 5 kullanılacak. İlk kez geçtiğimiz mayıs ayında fırlatılan Falcon 9 Block 5, geliştirilmiş tekrar kullanılabilirlik özellikleriyle dikkat çekiyor. Elon Musk, Block 5'in hiçbir yenileneme işlemine ihtiyaç duymadan en az 10 kez kullanılabileceğini söylemişti. Ekstra bakım ve yenilemelerle beraber ise bu sayı 100'e kadar çıkabiliyor.

Elon Musk'ın 2002 yılında temellerini attığı SpaceX, devrimsel olarak nitelendirilebilecek projeleriyle kısa sürede uzay sektörünün lider şirketlerinden birisi haline geldi. Şirketin nihai hedefini kızıl gezegen Mars olarak belirleyen Elon Musk, tekrar kullanılabilirliği bu yolda atılmış en büyük adım olarak görüyor. Bakalım SpaceX, Mars'ta koloni kurma hayalini gerçeğe dönüştürebilecek mi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim