Anlık Bildirim

Velilerin yarısı yüz yüze eğitim nedeniyle tedirgin

Ipsos araştırma şirketi, velilerin yüz yüze eğitim hakkındaki görüşlerini öğrenmek için bir araştırma yaptı. Velilerin yarısının tedirgin olduğu ortaya çıktı.

Velilerin yarısı yüz yüze eğitim nedeniyle tedirgin Tam Boyutta Gör

Türkiye’de okullar Eylül ayında yüz yüze eğitime açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbir nedeniyle okulların kapanma planı olmadığını ve okulların en son kapanmaya gidecek yer olduğunu ifade etti. Ipsos araştırma şirketi, velilerin yüz yüze eğitim hakkındaki görüşlerini araştırdı. 800 veli ile araştırma yapıldı.

Velilerin yüzde 46'sı tedirgin hissediyor

Velilerin yarısı yüz yüze eğitim nedeniyle tedirgin Tam Boyutta Gör

Ipsos’un araştırmasına göre velilerin yaklaşık yarısı çocuklarının okula gitmesinden tedirgin. Yüz yüze eğitime güvenen kesim ise yalnızca yüzde 12’lik paya sahip. Okulların açıldığı ilk haftalarda veliler daha güvenli hissediyordu ancak çocuklarda vaka sayısının artmasının araştırma sonucuna etkisi görülüyor.

Tedbirlerin yetersiz olduğunu düşünenlerin sayısı artıyor

Velilerin yarısı yüz yüze eğitim nedeniyle tedirgin Tam Boyutta Gör

Eylül ayının başı, ortası ve sonunda yapılan araştırmalara göre okullarda tedbirlerin yetersiz olduğunu düşünen velilerin sayısı artıyor. İlk haftada tedbirlerin yetersiz olduğunun düşünenlerin oranı (yüzde 39) son haftada yüzde 50’ye yükseldi.

Velilerin yarısı yüz yüze eğitim nedeniyle tedirgin Tam Boyutta Gör

Çocuklarına PCR testi yapılmasını kabul edeceğini belirten ebeveynlerin oranında önceki haftalara göre değişim gözlemlenmiyor. Velilerin yüzde 37’si PCR testine onay vereceğini belirtiyor.

Araştırma hakkında değerlendirmelerde bulunan Ipsos Sosyal Araştırmalar ve Kalitatif Araştırma Hizmet Birimleri Lideri, İcra Kurulu Üyesi Ece Ertürk, şunları söyledi:

"Okullarda görülen vaka sayılarının artmasıyla birlikte alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu düşünenlerin oranı da ilk haftalara göre artmaya başladı. Her ne kadar bu durum tedirginlik yaratmaya başlamış olsa da okul çağında çocuğu olan ebeveynlerin yarısından fazlası eğitim almaları için yüz yüze okula gitmenin güvenilir olduğunu düşünmeye devam ediyor. Diğer taraftan gerekli önlemleri doğru zamanda alabilmek ve yüz yüze eğitimin sürekliliğini sağlamak veliler için de önemli bir ihtiyaç; bu sebeple okullarda PCR testinin yapılıp yapılmaması ile ilgili düşüncelerde de bir ayrışma ve gidişata göre değişkenlik gösteren bir tutum olduğunu görüyoruz. Okullarda çocuklara PCR testi yapılıp yapılmama ve bunun uygulama şekli önümüzdeki günlerde üzerinde tartışılacak konulardan biri gibi görünüyor."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim