Anlık Bildirim

Virgin Galactic’in SpaceShipTwo testi, roket motoru arızası nedeniyle başarısız oldu

Uzay turizmi çalışmalarına son sürat devam eden Virgin Galactic, gerçekleştirdiği son testte bir talihsizlik yaşadı. Uzay aracının roket motoru ateşlenemedi.

Virgin Galactic’in SpaceShipTwo testi, roket motoru arızası nedeniyle başarısız oldu Tam Boyutta Gör
Uzay turizminin kapılarını açacak girişimlerden biri olan Virgin Galactic, SpaceShipTwo’nun yer aldığı testin başarısızlıkla sonuçlandığı duyurdu. Şirketin New Mexico’daki Spaceport America merkezinden kalkan aracın roket motoru ateşlenmediği için test tamamlanamadı.

Virgin Galactic, SpaceShipTwo’daki destek motorları sayesinde uzay aracının yere güvenli bir şekilde indiğini ve uçuş personelinin durumunun da iyi olduğunu duyurdu.

Virgin mühendislerinin başlattığı inceleme ile ise söz konusu arızanın sebebi kısa sürede bulundu. Yetkililer sorunun, uzay aracındaki roket motoru ile bunu kontrol eden bilgisayar arasındaki bağlantının kopması sonucu ortaya çıktığı söyledi. Devreye giren arıza güvenlik sistemi ise söz konusu sorun nedeniyle roket motorunun ateşlenmesi sürecini iptal etti.

Virgin Galactic’in SpaceShipTwo testi, roket motoru arızası nedeniyle başarısız oldu Tam Boyutta Gör

SpaceShipTwo’daki bağlantı sorununun detaylarını inceleyecek Virgin ekibi, uzay aracının çok yakında yeniden gökyüzü ile buluşacağını söyledi.Test, Virgin Galactic'in New Mexico’daki Spaceport America merkezinden gerçekleştridiği ilk insanlı denemeydi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim