Anlık Bildirim

Fiat 500, Green NCAP'ten 5 yıldız aldı

Yüzde 100 elektrikli Fiat 500, otomobillerin ne kadar çevreci olduğunun test edildiği Green NCAP'te diğer kategorilerin yanı sıra enerji verimliliği endeksinde de tam puan aldı.

Fiat 500'e Green NCAP'ten tam puan Tam Boyutta Gör

Elektrikli Fiat 500, Green NCAP tarafından gerçekleştirilen tüm testlerde en yüksek notları alarak 5 yıldızla ödüllendirildi.

Torino’da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen yeni Fiat 500, 2021 yılında tüm testlerde en yüksek notları alan ilk otomobil ve Enerji Verimliliği Endeksi’nde 10/10 maksimum puanı alan ilk otomobil oldu. Bu yıl elektrikli Volkswagen ID.3 ve hidrojen yakıtlı Hyundai Nexo da yüksek sonuçlar elde etmiş fakat söz konusu kategoride sırasıyla 9.6 ve 7.3 puan almışlardı. 

Fiat 500, ulaşımın daha sürdürülebilir, bağlantılı ve otonom olmasının beklendiği bir çağda, üçüncü nesli ile Fiat markasının çevreci misyonuna katkı sağlıyor. Böylelikle yeni Fiat 500, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sağlamak için sürdürülebilir ulaşım felsefesiyle Fiat DNA’sının bir parçasını oluşturuyor.

Fiat 500, 42 kWsa lityum iyon bataryalarıyla 320 kilometreye kadar (WLTP döngüsü) elektrikli sürüş menzili sunuyor. 85 kW hızlı şarj ile 5 dakikada 50 km menzil için şarj olanağı sağlanıyor. Bataryayı yüzde 80 seviyesine şarj etmek için ise 35 dakika yeterli oluyor.

Fiat 500'e Green NCAP'ten tam puan

87 kW (118 HP) elektromotora sahip olan yeni Fiat 500, 150 km/s (elektronik olarak sınırlandırılmış) maksimum hıza ulaşırken, 0'dan 100 km/s hızlanmasını 9 saniyede gerçekleştiriyor.

Green NCAP testlerinde araçların temiz hava, enerji verimliliği ve sera gazı endeksleri inceleniyor. Bunun için laboratuvar ortamında farklı sıcaklık koşullarında, yolda ise ağır veya hafif yüklü olarak çeşitli testler uygulanıyor.

Fiat 500 tamamen elektrikli bir otomobil olduğu için temiz hava ve sera gazı endeksinde tam puan alması gayet normal. Öte yandan enerji verimliliğinde de diğer bazı elektrikli araçlara göre daha yüksek olan tam puan elde etmiş olması güzel bir gelişme.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim