Anlık Bildirim

Wikipedia'nın tasarımı 12 yıl sonra ilk kez yenilendi: İşte yeni arayüz

Dünyanın en çok ziyaret edilen 10 web sitesinden biri olan Wikipedia'nın tasarımı yenilendi. On yıl sonra ilk kez yapılan arayüz güncellemesinin odak noktası kullanılabilirliği iyileştirmek.

Wikipedia'nın tasarımı 12 yıl sonra ilk kez yenilendi: İşte yeni Tam Boyutta Gör

Wikimedia Vakfı, çevrimiçi ansiklopedi Wikipedia'nın arayüzünü yenilediğini duyurdu. Kuruluşun da belirttiği gibi bu, on yıldan uzun bir süredir kaynakta yapılan ilk kayda değer tasarım değişikliği olarak kayıtlara geçiyor.

Makalelerin yeni içindekiler tablosu artık sol sütuna taşındı, sayfa kaydırıldığında bile görüntüleniyor ve görüntülenen bölümü vurguluyor. Dil seçicinin ise makale başlığının hemen sağ tarafında yer aldığını görüyoruz.

Wikipedia arayüzü artık makalelerde sabit bir satır genişliğine sahip. Önceden ekranın genişliğine göre uyarlanıyordu. Ancak Wikimedia Vakfı, araştırmaların da gösterdiği gibi, metnin genişliğini sınırlamanın daha rahat bir okuma deneyimi sağladığını belirtiyor.

Arama çubuğu daha belirgin bir konuma taşındı ve makaleleri bulmayı kolaylaştıran geliştirilmiş bir arama deneyimi sunulmaya başlandı. Güncellenen Wikipedia arayüzünde önceki işlevlerin hiçbirinin kaldırılmadığının da altı çiziliyor.

Wikipedia sayfaları ayda 16 milyar görüntüleme alıyor

Dünyanın en çok ziyaret edilen 10 web sitesinden biri olan Wikipedia'da yapılan tasarım değişiklikleri çok çarpıcı değil ancak okuyucu kitlesinin büyüklüğü göz önüne alındığında kuruluşun sarsıcı değişiklikler yapmamaya özen gösterdiği ortada.

Wikipedia'nın 300'den fazla dilde 58 milyondan fazla makale sunduğu ve bunların her ay yaklaşık 16 milyar kez görüntülendiğini hatırlatalım. Yeni masaüstü arayüzü, 18 Ocak'tan itibaren kademeli olarak kullanıma sunuluyor. Değişiklik Türkiye'ye de yansımış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10406 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Wikipedia, vikipedia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim