Anlık Bildirim

Microsoft'un yeni nesil Windows planı ortaya çıktı: Yapay zeka ipleri eline alıyor

Microsoft baş ürün sorumlusu Panos Panay, AMD'nin CES'teki etkinliği sırasında Windows'un geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yeni nesil Windows gelişmiş yapay zeka yetenekleriyle öne çıkacak.

Yeni nesil Windows yapay zekadan güç alacak Tam Boyutta Gör

Windows'ta sunulan bazı özellikler hali hazırda yapay zekayı temel alsa da Microsoft'un bu yönde daha da büyük planları var. Yazılım devinin baş ürün sorumlusu Panos Panay, AMD'nin CES'teki açılış konuşmasında yapay zekanın Windows deneyimine entegrasyonundan bahsetti.

Deneyimli yöneticiye göre yapay zeka işin içine daha fazla girdikçe işletim sisteminde yaptığımız her şey adeta yeniden icat edilecek. Microsoft'un bulut gücüne daha da büyük bir yatırım yapması bekleniyor. Panay bir sonraki Windows'un "bulut ve uç" arasındaki çizgiyi bulanıklaştıracağını" ifade etti.

Yeni nesil Windows yapay zekadan güç alacak Tam Boyutta Gör

Yapay zeka Windows 12 ile devreye girebilir

Panay'ın bu sözleriyle Windows 12'den mi yoksa 2020'li yılların sonlarında piyasaya sürülecek bir Windows sürümünden mi bahsettiği henüz belli değil. Ancak söyledikleri Windows 12'nin ChatGPT gibi araçlardan yola çıkarak tasarlanan teknolojilerle tam anlamıyla bir yapay zeka güç merkezi olabileceğini gösteriyor. 

Yeni nesil Windows yapay zekadan güç alacak Tam Boyutta Gör

Şirkete yakın kaynaklar, Windows 12'nin 2024 veya 2025'te piyasaya sürülmesinin öngörüldüğünü ve işletim sistemi üzerindeki çalışmaların Microsoft'ta kapalı kapılar ardında çoktan başladığını söyledi. Bakalım şirketin vaat ettiği derinlemesine yapay zeka entegrasyonu bu sürümde karşımıza çıkacak mı?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15566 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, işletim sistemi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim