Anlık Bildirim

Windows 11'de Android uygulamaları nasıl çalışacak? İşte ilk detaylar

Windows 11'in yeni ekran görüntüleri, Android uygulamalarının nasıl çalışacağı hakkında ipuçları veriyor. Kullanıcılar aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırabilecek.

Windows 11'de Android uygulamaları nasıl çalışacak? Tam Boyutta Gör

Microsoft, bu ay Windows 11'in kararlı sürümünü yayınladı , ancak henüz Android uygulama desteği yok. Android için Windows Alt Sistemi'nin (Windows Subsystem for Android) önümüzdeki aylarda yazılım platformunun test sürümlerinde görünmesi ve gelecek yıl genel kullanıma açılması bekleniyor. Buna paralel olarak da Windows 11'de çalışan Android uygulamalarının nasıl göründüğüne dair görüntüler de ortaya çıktı.

Yayınlanan ekran görüntüleri, Android alt sisteminin bildirim merkezi ile entegre olduğuna dair önceki söylentileri doğruluyor ve aynı zamanda birden fazla uygulamayı, ayrı pencerelerde aynı anda başlatmanıza izin verileceğini gösteriyor. Bu da kullanıcıların aynı uygulamanın birden çok kopyasını aynı anda çalıştırabileceği anlamına geliyor.

Windows 11'de Android uygulamaları nasıl çalışacak? Tam Boyutta Gör

Yakında, Microsoft Insider Programı üyelerine sunulacak

Bu işlev, örneğin bir kullanıcı farklı hesaplar altında tek bir uygulamada çalışması gerekiyorsa yararlı olabilir. Ayrıca kullanıcılar, Android uygulamalarını görev çubuğuna sabitleyebilecek ve pencereyi ekranda hareket ettirmek ve yeniden boyutlandırmak gibi çeşitli eylemler gerçekleştirebilecekler.

Windows 11'de Android uygulamaları nasıl çalışacak? Tam Boyutta Gör

Yayınlanan görüntülere ek olarak, kaynak, Microsoft Insider Programı üyelerine sunulan Windows 11'in beta sürümlerine Android uygulama desteğinin geleceğine işaret ediyor. Windows 11'in ilk test sürümlerinde eksik olan Amazon App Store, kısa süre önce Microsoft Store'dan indirilebilir hale getirildi. Raporlara göre Amazon App Store, Windows 11 sürüm 22000 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihaz kullanıcıları tarafından indirilebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim