Anlık Bildirim

Windows 7'den, Windows 11'e güncelleme sırasında tüm kullanıcı verileri silinecek

Microsoft, Windows 7'den, Windows 11'e ücretsiz yükseltme yapabileceklerini duyurarak birçok kullanıcıyı memnun etti. Ancak bu geçişin dezavantajları ve sınırlamaları olacak.

Windows 7'den, Windows 11'e geçiş zorlu olacak Tam Boyutta Gör

Microsoft, Windows 7 çalıştıran bilgisayarlar için Windows'un en güncel sürümü olan Windows 11 sürümüne yükseltme seçenekleriyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Güncelleme ücretsiz olacak, ancak bazı sınırlamalar ve zorluklarla geliyor.

Microsoft'un da belirttiği gibi, sistem ayarlarında "Windows Update" aracılığıyla Windows 11'e yükseltmek mümkün olacak. Bu anlamda, süreç mümkün olduğunca basitleştirilmiş. Bilgisayar güncellemeyi indirmeyi ve yükleme işlemini başlatmayı teklif edecek ve etkinleştirme anahtarı otomatik olarak alınacak. Yani Windows 7'nin lisanslı sürümü, Windows 11'in lisanslı bir sürümüne dönüştürülecek ve yükseltme için ödeme yapmanız gerekmeyecek.

Yalnızca "Temiz Kurulum" seçeneği olacak

Güncellemenin yüklenmesi sırasında zorluklar ortaya çıkacağı belirtiliyor. Windows 11, ayarları, programları ve kullanıcı dosyalarını alamayacak, bu nedenle kurulum yöntemi seçeneği olmayacak ve yalnızca bir seçenek mevcut olacak: Temiz kurulum. Yükseltmeden önce, tüm değerli verilerin bir yedeğini kaydetmeniz ve ardından bilgisayarı beğeninize göre yeniden yapılandırmanız, gerekli yazılımları yüklemeniz ve gerekli dosyaları yerlerine aktarmanız gerekecek.

Windows 7'den, Windows 11'e geçiş zorlu olacak Tam Boyutta Gör

Windows 7 desteği Ocak 2020'de kesildi, ancak işletim sisteminin bu sürümü hala oldukça popüler. Windows 10'da çalışmayan çok sayıda eski oyunla uyumlu olduğu için özellikle oyuncular arasında popüler olduğunu söylemek mümkün.

Windows 7'den Windows 11'e geçiş seçeneği birkaç ay içinde kullanıma sunulacak ve şu anda mevcut değil. Büyük olasılıkla, Windows 8.1'in yüklü olduğu bilgisayarları yaklaşık olarak aynı şekilde güncellemek mümkün olacaktır, ancak Microsoft henüz Windows 11'e nasıl güncelleneceklerini açıklamış değil. Windows 11'in piyasaya sürülmesi bu sonbaharda gerçekleşecek ve bu güncellemenin test yapıları zaten kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17384 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim