Anlık Bildirim

Yapay zeka, Shakespeare oyunlarının bir kısmını başkalarının yazdığını doğruladı

Edebiyat eleştirmenleri uzun bir süredir Shakespeare'in Henry VIII oyununu yazarken başka yazarlardan destek aldığını iddia ediyorlardı ve makine öğrenimi bu tezleri doğruladı.

Yapay zeka, Shakespeare oyunlarının bir kısmını başkalarının yazdığını doğruladı Tam Boyutta Gör

Shakespeare'in "Henry VIII" oyununu tamamlamak için tanınmamış bir yazarla çalıştığı yaygın olarak kabul edilen bir iddia olsa da, kanıtlanamayan bir tez olarak raflarda duruyordu. Ancak yeni geliştirilen bir algoritma bu iddiaları doğruluyor.

Tartışma yeni bir boyut kazandı

Çek araştırmacı Petr Plechác, Henry VIII'in hangi bölümlerinin Shakespeare'in işbirlikçisi John Fletcher adlı yazar tarafından kaleme alındığını belirleyen bir makine öğrenimi sistemi geliştirdi. Hem Shakespeare hem de Fletcher'ın kelime seçimlerini ve ritmlerini tanıması yönünde geliştirilen bu algoritmanın sonuçlarının ise son derece şaşırtıcı olduğunu söylemek mümkün. Yapay zeka, uzun süredir devam eden teorilere uygun olarak Fletcher'ın, oyunun yarısına yakın bir kısmını yazdığını belirledi.

Yapay zeka, Shakespeare oyunlarının bir kısmını başkalarının yazdığını doğruladı Tam Boyutta Gör

Yapay zeka, John Fletcher'ın bazı bölümleri tek başına, karışık olarak bulduğu bazı bölümleri de Shakespeare'la birlikte yazdıklarını belirlerken, başka bir oyun yazarı olan Philip Massinger'ın ise sürece dahil olmadığını raporladı. Otoriteler ise yazarların birbirlerini taklit edebileceklerine dikkat çekiyorlar. Sonuç olarak somut veriler ortaya çıkmadıkça, bu tartışmaların daha uzun süreler yapılacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim