Anlık Bildirim

Yeni araştırmaya göre insanların kişilik özellikleri tahmin edilebilir

Yeni yapılan bir çalışmaya göre özel bir beyin görüntüleme sistemiyle beraber insanların kişilik özellikleri tahmin edilebiliyor. Bu görüntüleme sisteminde benzer insanlar aynı tepkiyi veriyorlar.

Yeni araştırmaya göre insanların kişilik özellikleri tahmin edilebilir

Yakın zamanda SISSA'nın Neurolmage dergisinde yayınlanan bir araştırmasına göre insanların beyinlerindeki bir bölgeye odaklanılarak kişilik yapıları ayrıştırılabilir. Kişi özgür biri mi; içe kapanık mı, yoksa bencil mi, bu araştırmayla anlaşılabilir. 

Araştırma için önce insanlara belli görseller gösteriliyor. Bu görsellerin gösterilmesinin ardından beyinde dorsomedial prefrontal kontekste belli temsiller görünüyor. Bu temsillerin bütün denekler üzerinden ayrıştırılması ve sınıflandırılmasıyla beraber ise araştırmacılar, benzer kişilik özelliklerine sahip olanlarda benzer reaksiyonlar gözlemleniyor. 

Araştırmada katılımcılara rastgele hareket eden veya sosyal olarak anlamlı bir şekilde etkileşime giren animasyonlar sunuyor. Daha sonra beyin aktiviteleri belirli bir görevi yerine getirirken, araştırmacılar beynin o bölgesini görüntülemek için manyetik rezonans görüntüleme kullanıyor. Sonuç olarak aynı kişilik özelliğine sahip insanlarda aynı aktiviteler görünüyor. 

Araştırmacılara göre ilerleyen zamanlarda bu sistemle küçük çocukların ilerleyen günlerde nasıl kişiliklere sahip olunacağı öngörülebilir. Ve dolayısıyla pedagojik anlamda daha belirgin hatlar çizilebilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim