Anlık Bildirim

Yeni enerji yönetmelikleri, Dell’in yüksek performanslı bilgisayar satışlarını durdurabilir

ABD’deki yeni enerji düzenlemeleri, Dell firmasının altı eyalette yüksek performanslı bilgisayarların satışlarını durdurmasını istiyor. Konu hakkındaki detaylar haberimizde...

Yeni enerji yönetmelikleri Dell'in başını belaya soktu Tam Boyutta Gör

Altı ABD eyaleti, enerjiye aç bilgisayarların artan kullanım ücretlerini ve sera gazı emisyonlarına katkıda bulunduklarını dile getirerek yüksek performanslı PC’ler üzerinde yeni yönetmelikler uyguladı.

The Register’ın haberine göre, başta California olmak üzere, Colorado, Hawaii, Oregon, Vermont ve Washington önceden yapılandırılmış olan bilgisayarların satışını da etkileyebilecek olan yeni enerji tüketim standartlarını benimsedi.

Belirlenen bu standartlara karşılık Dell, 6 eyaletteki Alienware masaüstü oyun bilgisayarı modellerinin ikisi hariç hepsini kısa süre önce geri çekti. Mevcut satış durdurma yapılandırması, Intel ve AMD işlemcili makinelerin yanı sıra üst düzey Nvidia ve AMD Radeon GPU’lara sahip makineleri de içeriyor.

Dell firmasının konu hakkındaki açıklaması !

‘’Belirlenen ürünler California, Colorado, Hawaii, Oregon, Vermont ve Washington eyaletleri tarafından kabul edilen güç tüketimi düzenlemeleri nedeniyle bu eyaletlere gönderilmeyecektir. Bu eyaletlere bağlı olarak verilen tüm siparişler iptal edilecektir.’’

Yeni enerji yönetmelikleri Dell'in başını belaya soktu Tam Boyutta Gör

Mevcut yönetmelikler önceden yapılandırılmış bilgisayarlar için de geçerli olduğundan, alıcılar siparişlerini özelleştirerek kısıtlamayı ortadan kaldırabilecek.

California Enerji Komisyonu (CEC), AIO sistemler ve mobil oyun sistemleri dahil olmak üzere PC’ler için zorunlu bir enerji verimliliği standardı tanımladı. Bu tanımlama Tier 2 uygulaması kapmasında yapıldı ve 1 Temmuz 2021’de yürürlüğe girdi.

Bir CEC sözcüsü The Register’a, California’da Tier 2 kapmasında var olan herhangi bir satıcı kesintisinden haberdar olmadığını söyledi.

Dell dışındaki firmalar da kısıtlamadan etkilenecek mi ?

Apple’ın en üst seviye Mac cihazı 2019 Mac Pro’nun eyaletlerin enerji tüketimi kısıtlamalarının kapmasına girip girmediği belirsizliğini koruyor. Bakıldığında Mac Pro’nun rakamları, belirlenen oranlara ve 6 eyalete gönderilemeyen bir Alienware modelinden çok daha yüksek görünüyor.

Bir raporun bilgilendirmesine göre ise, donanım gereksinimleri aygıt türüne ve yapılandırmasına göre değişiklik gösterebilir olduğundan Mac Pro’nun CEC yönergelerine uymasının mümkün olacağı yönündedir.

Raporda, California’nın 2016 yılında, devletin iklim politikası hedeflerini karşılamaya çalıştığı için bilgisayarların enerji verimliliği sınırlarına ilişkin bir dizi düzenlemeyi onayladığını belirtiyor. O tarihte yayınlanan bir CEC personeli raporu, bilgisayarların ve monitörlerin eyaletteki konutların yaklaşık %3’ünü ve ticari enerji kullanımının %7’sini oluşturduğunu gözlemledi.

2019’da yayınlanan müteakip bir araştırma ise, bilgisayar oyunlarına ve bunun güç tüketimi üzerindeki etkisine daha yakından baktı. Rapora göre, California’daki oyun bilgisayarları 2016 yılında, yılda 4,1 terawatt/saat tüketimde 700 milyon dolarlık bir enerji faturasına ve 1,5 milyon ton karbondioksit emisyonuna sebep olduğunu belirtti. Bu fatura, ‘’çeşitli tüketim’’ kategorisine atanan tüm elektrik kullanımının beşte birini oluşturuyordu.

CEC, oyun cihazları tarafından tüketilen tüm enerjinin %66’sının konsollara, %31’inin masaüstü bilgisayarlara, %3’ünün dizüstü bilgisayarlara ve %1’den azının da gelişmekte olan medya akış cihazlarına gittiğini tespit etti. California’nın belirlediği kısıtlamalar kapsamında enerji tüketiminin büyük bir kısmını oluşturmasına rağmen, konsollar yeni düzenlemelerden etkilenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim