Anlık Bildirim

Yüksek hızlı bir güneş fırtınası Dünya'ya yaklaşıyor

Jeomanyetik bir güneş fırtınası, saatte 1.6 milyon kilometre hızla gezegenimize yaklaşıyor. Yaklaşan bu fırtınanın dünyanın manyetik alanına bugün veya yarın vurması bekleniyor.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamaya göre saatte 1.6 milyon kilometre hıza sahip jeomanyetik bir güneş fırtınası, birkaç hafta önce yaşanan güneş patlamasından sonra gezegenimize doğru ilerliyor. Fırtınanın, dış atmosferin ısınmasına yol açarak dünyanın manyetik alanını etkileyebileceği ve kutuplarda auroralara yol açabileceği ifade ediliyor.

Yüksek hızlı bir güneş fırtınası Dünya'ya yaklaşıyor Tam Boyutta Gör

Space Weather Predictions’un tahminlerine göre fırtına bazı bölgelerde iletişim kesintisi, GPS'lerde, telefon ve televizyon sinyallerinde parazitlenmeye yol açabilir. Fırtınanın bazı bölgelerde elektriği etkileme ihtimalinin de olduğu gelen söylentiler arasında. Uzmanlar ayrıca güçlü rüzgârların dünyanın manyetosferinde jeomanyetik fırtınalara yol açabileceğinden de endişeleniyor.

Güneş fırtınaları, güneşte oluşan plazma patlamaları sonucu oluşan fırtınalara deniyor. Bu fırtınalar dünya atmosferine vurduğunda dünyanın manyetik alanında geçici bir bozulmaya yol açıyor. Bu tarz büyük patlamalar eski zamanlarda da yaşanmıştı; ancak teknoloji bu kadar gelişmediği için herhangi bir zarara yol açmamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8642 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güneş, gps ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim