Anlık Bildirim

1.1.1.1 DNS servisi mobil dünyaya geldi

Çıktığı ilk günden bu yana ülkemizde engelli olan Cloudflare 1.1.1.1 DNS hizmeti mobil platformlara da geldi. Mobil uygulamalar otomatik olarak trafiğinizi sunucuya yönlendiriyor.

Cloudflare tarafından 1 Nisan'da kullanıma sunulan ücretsiz ve gizlilik odaklı 1.1.1.1 DNS hizmeti mobil uygulamaları ile kullanıcıların beğenisine sunuldu. Uygulamalar bir süredir beta sürecinde bulunuyordu.

Mobil DNS hizmeti

İnternet kullanıcıları kısıtlama ve engellemelere takılmadan özgür bir web deneyimi yaşamak için İnternet Servis Sağlayıcılarının DNS sunucuları yerine özel DNS hizmetlerini kullanmayı tercih ediyorlar. Genelde birçok kişi Google Public DNS ve OpenDNS gibi popüler hizmetleri kullansa da 1.1.1.1 DNS hizmeti en hızlı olma sloganıyla aralarına katılmıştı.

14 ms'lik küresel yanıt süresiyle şu anki en hızlı DNS hizmeti olduğu iddia edilen 1.1.1.1, hız konusunda 20.64 ms'lik OpenDNS ve 34.51 ms'lik Google'ı geride bırakıyor. Ayrıca 24 saat sonra tüm DNS sorgularını silmek üzere tasarlanan hizmetin verilerinizi saklaması gibi bir durum da söz konusu değil.

Mobil uygulamalar da aynı mantığı devam ettiriyor. Android ve iOS uygulamaları VPN desteği gibi özellikleri kullanarak mobil trafiğinizi 1.1.1.1 DNS üzerinde yönlendiriyor. Böylece gezinti hızınız artıyor. Elbette servis sağlayıcı sunucularının hepsinden daha iyi olacağı iddiasında değil ancak bu alanda en hızlısı.

Diğer taraftan internet sağlayıcınızın tarayıcı geçmişinizi takip etmenizi ve verileri satmasını da engelliyor. Firma bağımsız bir denetim kuruluşu ile anlaşarak yıllık değerlendirme raporları yayınlama sözünü de verdi. Son olarak hizmetin ilk günden beri ülkemizde yasaklı olduğunu hatırlatalım.

CloudFlare: App Store II Google Play
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11741 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, cloudflare 1.1.1.1 dns ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim