Anlık Bildirim

Intel 14. Nesil Core “Meteor Lake” mobil işlemci görüntülendi

CNET çalışanı Stephen Shankland; Intel'in Arizona yonga üretim fabrikasına yaptığı ziyarette, Intel'in 14.nesil mobil işlemcisine ait görüntüleri yakalamayı başardı.         

14.Nesil ''Meteor Lake'' görüntülendi Tam Boyutta Gör

Intel, gelecek yıl 12. Nesil Core Alder Lake-P/M serisini duyurmak üzereyken, iki nesil sonraki test silikonuna ait fotoğrafları çıktı. Fotoğraflar, Arizona, Chandler'daki Intel Fab 42'de bir tur sırasında çekildi. Shankland, HBM'ye sahip kod adı "Sapphire Rapids" olan yeni nesil Xeon Scalable ve hatta yüksek performanslı veri merkezi hızlandırıcısı olan Ponte Vecchio gibi çeşitli yongaların yakın çekim fotoğraflarını paylaştı.

14.Nesil ''Meteor Lake'' görüntülendi Tam Boyutta Gör

 

Daha da ilginci Stephen, düşük güçlü 14. Nesil Core işlemci serisi Intel Meteor Lake-M'ye sahip 300 mm'lik bir yonga plakasının fotoğrafını çekmeyi başardı. Bunlar, Intel Fab'ların test üretim denemesinden geçen gerçek silikonun ilk fotoğrafları. Tüm bu çiplerin ortak yanı ise, Intel'in şu anda benimsediği ve yakın gelecekte bu teknolojiyi kullanması muhtemel olan, karmaşık paketleme teknolojileri gerektiren çok katmanlı tasarımlara sahip olması.

Intel Meteor Lake masaüstü ve mobil işlemci serisini, 2023'ün ikinci çeyreğinden önce görmemiz ne yazık ki mümkün değil gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim