Anlık Bildirim

AMD, Radeon RX 6500 XT ve RX 6400 giriş seviyesi kartları piyasaya sürülebilir

Sızıntı haberleriyle bilinen Twitter kullancısı KOMACHI, henüz duyurulmamış 4GB GDDR6 belleğe sahip Radeon RX 6000 grafik kartlarının ilk listelerini keşfettiğini iddia ediyor.

Her iki grafik kartının da uzun süredir çok sayıda sızıntıda bahsedilen giriş seviyesi grafik işlemcisi Navi 24 çipine sahip olduğu söyleniyor. Navi 24'ün, Navi 23'den %50 daha az çekirdeğe sahip olan toplamda 1024 Akış İşlemcisi ile 16 adede kadar İşlem Birimine sahip olması bekleniyor. Sıradan oyunlar veya multimedya için makul bir seçenek olan Navi 24'ün, dizüstü bilgisayarlara daha çok hitap etmesi bekleniyor. RX 6500XT ve RX 6400'ün teknik detayları ne yazık ki henüz mevcut değil.

AMD, 4 GB'a sahip giriş seviyesi kartları piyasaya sürebilir Tam Boyutta Gör

Navi 24 ilk olarak, Linux yamalarında “Beige Goby” kod adıyla görülmüştü. İşlemcinin 64-bit bellek veriyolu ve KOMACHI'nin de belirttiği gibi 4GB GDDR6'ya kadar bellek yapılandırmalarına sahip olduğu söyleniyor.

Nvidia'ya, AMD'den giriş seviyesinde bir hamle

AMD, önümüzdeki yıl Ocak ayında dizüstü bilgisayarlar için yeni Ryzen 6000 serisinin yanı sıra Navi 24'ü tanıtabilir. NVIDIA'nın, GeForce RTX 3050'ye ait çok sayıda sızıntı olmasına rağmen, GA107 çipine dayanan masaüstü grafik kartını piyasaya sürmemesinin sebebini buna bağlamak yanlış olmaz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim