Anlık Bildirim

1600 beygirlik Koenigsegg Jesko, tasarımı ve özellikleriyle görenleri büyüledi

İsveçli süper otomobil üreticisi Koenigsegg, Agera RS modelinin yerini alacak yeni hiper otomobilini Cenevre'de tanıttı. 1600 beygirlik Koenigsegg Jesko'nun tasarımı, özellikleri ve fiyatı haberimizde

1600 beygirlik Koenigsegg Jesko, tasarımı ve özellikleriyle görenleri büyüledi Tam Boyutta Gör
 

Süper otomobil deyince akla ilk gelen markalardan biri olan Koenigsegg, katıldığı 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Agera RS modelinin yerini alacak yeni hiper otomobili Koenigsegg Jesko’yı görücüye çıkardı. İsmini markanın kurucusu olan Christian von Koenigsegg’in babasından alan otomobil, göz alıcı tasarımıyla görenleri kendine hayran bıraktı.

Dünyanın en hafif V8 motoru 

İçinde sakladığı gücü agresif tasarımıyla dışarı yansıtan Koenigsegg Jesko’da yoğun modifikasyonlardan geçirilmiş çift turbolu 5.0 litre V8 ünite bulunuyor. Kullanılan yakıt türüne göre beygir gücü 1,262 ile 1,578 hp arasında değişen hiper otomobilde 1,500 Nm maksimum tork bulunuyor. 189 kg ağırlığıyla dünyanın en hafif V8 motoru olarak nitelenen motorda her biri yalnızca 290 g ağırlığında seramik pistonlar kullanılıyor.

Koenigsegg Jesko’da “Light Speed Transmission” (LST) adı verilen yeni 9 ileri multi-clutch şanzıman kullanılıuyor. 90 kg ağırlığıyla piyasadaki pek çok DCT şanzımandan hafif olan LST, adından da anlaşılacağı üzere vites geçişlerinin neredeyse ışık hızında gerçekleşmesini sağlıyor. Verilen bilgiye göre LST şanzıman, vitesler arasında direk geçişe imkan veriyor. Örneğin; 7. vitesten 4. vitese geçiş hızlı bir şekilde direkt olarak gerçekleşiyor ve herhangi bir senkronizasyon sorunu yaşanmıyor. Koenigsegg’in şanzımanında ayrıca manuel kontrol seçeneği de sunuluyor.

Koenigsegg Jesko’nun karbon fiberden yapılmış monokok gövdesi kabinde daha fazla alan sunmak adına Agera RS’ten 40mm daha uzun ve 22mm daha yüksek olarak tasarlanmış. Etrafındaki küçük kanatçıklar ve arka kısımdaki devasa kanat dahil pek çok aerodinamik unsura sahip olan hiper otomobilde ilk kez arka tekerlekten yönlendirme sistemine de yer verilmiş. Dikkat çekici karbon fiber jantlar da Koenigsegg Jesko’nun en hafif parçalarından. Öndeki 20 inç olanlar 5.9 kg, arkadaki 21 inçlik jantlar da 7.7 kg ağırlığa sahip.

Devasa kanat yere basma kuvvetini arttırıyor 

Net ağırlığı 1,420 kg olan Koenigsegg Jesko, büyük ön lipi ve bumerang şeklindeki devasa kanat sayesinde 250 km/s hızda 800 kg yere basma kuvveti uyguluyor. Bu değer 270 km/s hızda 1000 kg’a, 482 km/s olan maksimum hızda ise 1,400 kg’a kadar çıkıyor. Bu da yere basma kuvvetinin Agera RS modeline kıyasla yüzde 40 daha fazla olduğu anlamına geliyor.

Koenigsegg Jesko’dan yalnızca 125 adet üretileceği söyleniyor. Üretimi yılda 40 veya 50 adet olarak planlayan İsveçli üretici, Jesko’nun başlangıç fiyatını vergiler hariç 3 milyon dolar olarak belirlemiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12351 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koenigsegg, koenigsegg jesko ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim