Anlık Bildirim

2017, Apple’ın en iyi yılı olabilir

2017 yılı Apple için önemli yeniliklerin buluştuğu bir dönem olacak. iPhone serisinin on yaşını doldurması, yonga tasarımında 10nm sürecine geçiş, zengin gerçeklik planları bu yıla denk geldi.

Yıllardır tüketici elektroniği pazarında en iyilerden birisi olmayı başaran ve pek çok alanda rekorlara imza atan Apple için asıl en iyi yıl 2017 olabilir. Ürün portföyündeki radikal değişiklikler firma tarihindeki en büyük değişiklik olacak gibi görünüyor.

Tamamen dışarıdan tedarik ile başladığı ticari hayatında önemli adımlar atan firma şimdi yonga setini kendisi geliştiriyor. Imagination ortaklığı sayesinde grafik biriminde istediği oynamaları yapabiliyor. Foxconn ortaklığı ile gelecekte ekran teknolojileri de geliştirecek. Tüm önemli gelişmelerin bir araya geldiği yıl ise 2017 olacak.

Yeni iPhone serisi

Gelecek yıl 10 yaşını dolduracak iPhone serisi için Apple özel sürprizler hazırlıyor. Örneğin ilk kez bir iPhone modelinde OLED ekran göreceğiz. Kaynaklar mevcut serinin yanında OLED ekrana sahip bir özel versiyon olacağını ifade ediyor.

Yine Apple gelecek yıl 10nm FinFET sürecinde yeni yonga setlerini üretecek. TSMC tarafından üstlenen üretim, Apple A11 yonga setini mobil dünyanın en güçlüsü haline getirecek. Ayrıca OLED ekranlı versiyonda fiziksel Home butonunun ekran üzerine taşınması ve kablosuz şarj özelliği yine beklenen yenilikler arasında.

Yeni iPad modelleri

Son dönemde satış konusunda gerileme yaşayan iPad ailesi 2017 yılında önemli gelişmelere sahne olacak. İlk olarak 10.5 inçlik yeni bir iPad Pro modelinin piyasaya çıkacağı iddialarını hatırlatalım. Daha ince ekran çerçevesine sahip olacak iPad Pro 10.5 ayrıca fiziksel Home butonunu yine ekran üzerine taşıyor. Ayrıca Apple’ın 10nm sürecindeki Apple A11 veya Apple A10X yonga setini ilk kez bu modelde kullanacağı iddia ediliyor.

Diğer bir sürpriz ise iPad Mini modelinin geri dönüşü olacak. Apple’ın gelecek yıl itibariyle beşinci nesil iPad Mini modelini tanıtmak üzere olduğu iddia ediliyor.

Masaüstü bilgisayarlar

Bu yıl MacBook ailesinde önemli değişiklikler yapan Apple uzun süredir masaüstü ailesine dokunmuyor. Gelecek yıl iMac ve Mac Pro modellerinde önemli yenilikler bekleniyor. Hatta Apple’ın AMD ile işbirliğine giderek yeni bir Radeon ekran kartı serisi kullanacağını söyleyenler de mevcut.

Apple Watch

Apple’ın gelecek yıl Apple Watch serisinde önemli değişiklikler yapacağı konuşuluyor. Daha parlak bir ekran, sağlık odaklı sensörler ve hücresel bağlantı seçeneği akıllı saati daha bağımsız hale getirecek. Dış görünüş olarak da Apple’ın bazı dokunuşlar yapacağı belirtiliyor.

 

2017, Apple’ın en iyi yılı olabilir Tam Boyutta Gör

Apple Campus 2

Apple’ın en büyük bina hamlesi diyebileceğimiz daire tasarımındaki Campus 2 genel merkezi, gelecek yıl içerisinde açılacak. Steve Jobs’un en önemli projelerinden birisi olan Campus 2, alanın yüzde 80’inin ağaç ve yeşilliklerden oluşması ile dikkat çekiyor. Kampüste toplam 13 000 kişi çalışacak.

Zengin Gerçeklik

Pokemon Go oyununu örnek verebileceğimiz ve sanal gerçeklik ile fiziksel dünyayı birleştiren zengin gerçeklik konsepti, bir süredir Apple’ın da gündeminde. Firmanın bu konuda bazı çalışmalar yaptığı biliniyor ancak ortaya ne tür bir ürün çıkacak bunu şimdilik tahmin etmek zor. Bunun için bir süre beklemek gerekecek.

Son Olarak Akıllı Ev Sistemleri

Home ve HomeKit platformları ile akıllı ev sistemleri alanına giriş yapan Apple’ın gelecek yıl daha fazla firmayı ekosisteme dahil etmesi bekleniyor. Ayrıca firmanın kendi markasını taşıyan bir akıllı ev ürünü piyasaya süreceğini belirtenler de mevcut. Amazon Echo benzeri bu aygıt, sesli komutları Siri üzerinden işliyor ve istenen fonksiyonları yerine getiriyor. Ayrıca entegre kamera ile kullanıcıları ayırt etme yeteneğine sahip.

Şimdilik bilinen yenilikler bu kadar. Apple’ın Mart ayındaki Bahar etkinliği ile birlikte bu yıl ki yol haritası da belirginleşmiş olacak. Yukarıda sayılanlardan daha farklı yenilikler de karşımıza çıkabilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4175 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple 2017 ve iphone 2017
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim