Anlık Bildirim

Küresel akıllı saat pazarı yılın ilk çeyreğinde yüzde 35 büyüdü

Yapılan son araştırmalara göre yılın ilk çeyreğinde akıllı saat satışları yüzde 35 büyüdü. Amazfit ve Zepp markasını bünyesinde barındıran Zepp grubu büyük artış kaydetti.

2021'in ilk çeyreğinde küresel akıllı saat pazarı yüzde 35 büyüdü Tam Boyutta Gör

Koronavirüs (Covid-19) pandemisinin başlamasıyla birlikte tüketim alışkanlıklarımız değişti. Sağlık takibi yapabilen giyilebilir cihazlara ilgi epey arttı. Artış trendi yılın ilk çeyreğinde de devam etti.

Counterpoint Research'ün yakın zamanda yayınlanan Global Smartwatch Model Tracker araştırmasına göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde küresel akıllı saat sevkiyatı yıllık bazda %35 artış gösterdi. International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker verilerine göre 2021'in ilk çeyreğinde küresel akıllı saat pazarında Zepp Health Corporation’ın satışları yüzde 68,8 büyüme sergiledi. Zepp Health Corporation çatısı altında Amazfit ve Zepp markaları yer alıyor.

Zepp Health Corporation, dünyada dördüncü sırada yer aldı. Şirketin akıllı saat sevkiyatlarında Brezilya (%40,9), Rusya (%28,9) ve İspanya'da (%23,5) birinci sıraya yerleşirken, İtalya'da 2’nci, Polonya'da 3’üncü, Almanya, Hindistan, Endonezya ve Tayland'da 4’üncü sırada yer aldı. Amazfit GTR2, GTS 2 ve T-Rex Doğa Sporları serisi sayesinde yüksek satış rakamları yakaladı.

2021'in ilk çeyreğinde küresel akıllı saat pazarı yüzde 35 büyüdü Tam Boyutta Gör

Amazfit'in Türkiye'deki satışları son 6 ayda yüzde 30 arttı

Amazfit Türkiye Ülke Müdürü Murat Sungur Özkan, ülkemizde de büyüme elde edildiğini vurgulayarak, “Türkiye’ye baktığımızda Amazfit olarak büyük ilgi gördüğümüzü söyleyebilirim. Son altı aylık satış verilerine baktığımızda %30’a varan bir büyüme görüyoruz. Buradaki artışta, covid sonrası sağlığa verilen önemin artması, marka tarafında ürün çeşitliliği sağlanması ve satış noktalarındaki yaygınlık büyük önem taşıyor. Türkiye pazarına yakın zamanda giriş yapan bir marka olarak öncelikli stratejimiz Hepsiburada.com gibi saygın online satış platformları ile iş birliği yapmaktı ve online kanalda önemli platformlarda ürünlerimizi konumlandırdık. Yakın zamanda da Amazfit Türkiye ekibi olarak artık satış ağımızı oldukça genişlettik. Geldiğimiz noktada teknoloji severler Media Markt, Teknosa, Evkur, D&R, Vodafone, Turkcell gibi pek çok kanaldan da ürünlerimize erişilebiliyorlar” dedi.

Murat Sungur Özkan, firmaların pazar paylarını artırmak için Ar-Ge yatırımlarına önem verdiğini vurguladı. Zepp Health grubunun bu doğrultuda akıllı sağlık ürünleri yelpazesini analitik hizmetlerine yönlendiren yapay zeka çipleri, biyometrik sensörler ve sağlık verileri algoritmalarından oluşan tescilli bir teknoloji platformu geliştirdiğini ifade etti. Küresel ölçekte sensörler yardımıyla golf, beyzbol ve tenis oyuncularının performanslarının izlendiği güçlü bir ağın yanı sıra veriye dayalı sağlık çözümlerine güç veren donanım ve yazılım teknolojilerinden yararlanarak üst düzey akıllı saatler ve dijital sağlık yönetimi hizmetleri de sunduklarını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim