Anlık Bildirim

2022 Mercedes-AMG SL tanıtıldı: V8 ünite, 4Matic+ sistem ve kumaş tavan

Otomotiv dünyasında bir ikon haline gelen SL-Serisi'nin R232 kod adlı yeni nesli görücüye çıktı. 2022 Mercedes-AMG SL, hem tasarım hem teknoloji olarak tepeden tırnağa yenilenmiş.

2022 Mercedes-AMG SL tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Mercedes çatısı altındaki en ikonik isimlerden biri olan SL sonunda tamamen yenilendi. Tepeden tırnağa güncellenen 2022 Mercedes-AMG SL, adından da anlaşılacağı üzere artık sadece AMG versiyonuyla satılacak.

Yeni Mercedes-AMG SL özellikleriyle neler sunuyor?

2022 Mercedes-AMG SL, alüminyum, çelik, magnezyum ve kompozitlerden oluşan yeni çok materyalli platformuyla dikkat çekiyor. 4705 mm uzunluğa ve 2700 mm aks mesafesine sahip olan yeni model bu kapsamda selefine kıyasla 74 mm daha uzun ve akslar arasında 115 mm daha fazla mesafeye sahip.

AMG ailesinin diğer üyelerindeki gibi Panamericana ızgarası ve kızgın bakışlı üçgen farlarıyla oldukça agresif görünen yeni AMG SL'in kaputu altında ilk etapta çift turbo 4.0 litre V8 ünite karşımıza çıkacak. Bu ünite SL 55 versiyonunda 469 beygir güç ve 700 Nm tork üretirken, SL 63 versiyonunda ise 577 beygir güç ve 800 Nm tork ile adından söz ettirecek. Önümüzdeki yıl hibrit versiyon da göreceğiz.

2022 Mercedes-AMG SL tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

4Matic+ dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan 2022 Mercedes-AMG SL'de değişken tork dağıtımı söz konusu. Motorun ürettiği güç, yola kalkış kontrol fonksiyonuyla donatılmış 9 ileri otomatik şanzımanla aktarılıyor. Ayrıca, SL 55'te opsiyon ve SL 63'te standart olan elektronik kontrollü sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve arka aks yönlendirme sistemi de özellikler arasında.

Gizli kapı kollarına sahip modelin metal tavan yerine üç katmanlı kumaş tavana geçiş yaptığını görüyoruz. Bu değişiklik otomobilin 21 kilogram hafiflemesine sebep olmuş. Isıtmalı arka cama sahip bu tavan 50 km/s'e kadar olan hızlarda 15 saniyede açılabiliyor veya kapanabiliyor. Tavanın daha hafif olması sayesinde ağırlık merkezinin daha alçakta olduğu ve böylece yol tutuş kabiliyetinin artırıldığı da verilen bilgiler arasında.

Jant seçenekleri 19 ila 21 inç arasında değişen 2022 Mercedes-AMG SL'in arka bölümünde yine üçgen formlu stoplar, dörtlü egzoz çıkışına sahip agresif bir difüzör ve aktif arka spoyler dikkat çekiyor. Bu otomatik spoylerin altı farklı ayarı mevcut. Ayrıca ön bölüme küçük kanatçıklar ve yüksek hızlarda açılan elektrikli ayarlanabilir karbon spoyler ekleyen Aerodinamik Paketi de opsiyon listesinde yer alıyor.

2022 Mercedes-AMG SL tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Yeni SL'in iç mekanına göz attığımızda 2+2 oturma konfigürasyonu görüyoruz. Ancak arka koltuklar uzun boylu kişileri pek de rahat ettirecek gibi görünmüyor. Son nesil MBUX bilgi-eğlence sisteminin bulunduğu otomobilde portre yerleşimli 11.9 inç dokunmatik ekran mevcut ve ekranın yatıklık derecesi (12° - 32° arası) ayarlanabiliyor. Sürücünün önünde ise 12.3 inç dijital gösterge ekranı ve artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip head-up display mevcut.

Tam da pahalı bir üstü açılır Mercedes'ten beklendiği gibi Airscarf teknolojisi de 2022 Mercedes-AMG SL'de karşımıza çıkan özelliklerden. Söz konusu sistemi basitçe ön koltukların kafalıklarında bulunan hava kanalları üzerinden koltukta oturan kişinin boyun bölgesine sıcak hava yollayan bir sistem olarak tanımlayabiliriz. AMG Performance direksiyon, standart AMG spor koltuklar ve opsiyon olarak sunulan AMG Performance koltuklar da özellikler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16633 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, mercedes ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim