Anlık Bildirim

2022 teknoloji trendleri

2022'de en çok hangi teknolojileri konuşacağız? Deloitte Teknoloji Trendleri Raporu, önümüzdeki yıla damga vuracak teknolojileri bizlere sunuyor.                

2022 teknoloji trendleri Tam Boyutta Gör

Deloitte’nin bu sene 13.’sü yayımlanan Teknoloji Trendleri Raporu ile 2022'de öne çıkması muhtemel teknolojilere ilk bakış atıyoruz. İşte 6 başlıkta 2022 teknoloji trendleri: 

1. Veri paylaşımı kolaylaşacak

2022 teknoloji trendleri Tam Boyutta Gör

Son teknolojik gelişmeler, gizlilikten ödün vermeden kuruluşlar arasında veri paylaşımını basitleştirmeyi vaat ediyor. Bu da veriye dayalı yeni fırsatları doğuruyor. Öyle ki bir ekosistem veya değer zinciri içindeki güvenli verileri başkalarıyla paylaşma yeteneği, yeni iş modelleri ve ürünlerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Örneğin, araştırmacılar COVID-19 pandemisinin ilk günlerinde çeşitli  platformlarda klinik verileri bir araya getirerek tedavi ve aşıların geliştirilmesini hızlandırabildi.

2. Bulut çözümler dikeyleşiyor

2022 teknoloji trendleri Tam Boyutta Gör

Bulut bilişim şirketleri, artık eski süreçleri modernize eden ve inovasyonu hızlandıran sektöre özel çözümler sunabiliyor. İşletmeler bu sayede, kaynaklarını kritik strateji ve rekabetçi farklılaşma alanlarına yöneltme konusunda daha özgür olacak.

3. Blockchain

2022 teknoloji trendleri Tam Boyutta Gör

Blockchain teknolojisi, organizasyonel sınırların ötesinde iş yapmanın doğasını temelden değiştiriyor ve birçok şirketin maddi ve dijital varlıkları nasıl üretip yönettiklerini yeniden tasarlamalarına yardımcı oluyor.

4. Geniş ölçekli otomasyon

2022 teknoloji trendleri Tam Boyutta Gör
 

Geliştirme süreçleri de dahil olmak üzere hemen hemen her alanda proaktif otomasyon süreçleri aktif rol oynamaya başladı. Otomasyon süreçlerinin önümüzdeki yıl da genişlemesi bekleniyor.

5. Siber yapay zeka

2022 teknoloji trendleri Tam Boyutta Gör

Kuruluşlar güvenlik ihlalleriyle mücadele ederken; siber yapay zeka, güvenlik ekiplerinin yalnızca siber saldırılara daha hızlı yanıt vermesini değil, aynı zamanda bu hareketleri önceden tahmin edip önlemesini sağlayan bir güç çarpanı olabilir.

6. Akıllı cihaz patlaması

2022 teknoloji trendleri Tam Boyutta Gör

Akıllı cihazların giderek artması ve artan otomasyon ihtiyacı, BT'nin görev alanını ağa bağlı akıllı fabrika ekipmanlarını, endüstriyel robotları, insansız hava araçlarını, sensöre gömülü cihazları ve sayısız diğer iş açısından kritik varlığı içerecek şekilde genişletiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim