Anlık Bildirim

3. nesil Ryzen işlemcilerde neden stok sıkıntısı yaşandı?

AMD’nin şu günlerde oldukça güzel satış rakamları yakalayan 3. nesil Ryzen işlemcileri ilk dönemde stok sıkıntısı nedeniyle gündeme gelmişti. Peki bu durumun kaynağı neydi?

3. nesil Ryzen işlemcilerde neden stok sıkıntısı yaşandı? Tam Boyutta Gör

AMD, Zen 2 mimarisi üzerinde şekillenen 3. nesil Ryzen işlemcileri sayesinde oldukça güzel günler geçiriyor. Firma yeni işlemcilerini satışa sunduğu ilk dönemde stok sıkıntısı yaşamıştı. Neyse ki şu günlerde bulunabilirlik durumu düzelse de yaşananların nedeni merak ediliyordu.

Satışlar AMD'nin beklentisinin üzerinde

Anandtech’e konuşan Mark Papermaster’a göre bunun sebebi AMD’ydi. O dönemlerde çokça TSMC’nin 7 nm nodunda yeterli üretim yapamadığı iddia edilmiş ve TSMC suçlanmıştı. Buna karşın resmi ağızdan doğrulandığı üzere AMD 3. nesil Ryzen işlemcilerinin bu denli satılacağı tahmin edememiş ve TSMC’den daha küçük ölçekte siparişte bulunmuş.

Bunun bir kanıtı olarak da daha sonraları piyasaya yeterli miktarda 3. nesil işlemci sürülmesiyle sorunun çözülmesi gösterilebilir. Zira eğer TSMC’nin üretim bantlarında yetersizlik olsaydı sıkıntı bu kadar kısa bir sürede çözülemezdi.

Yaşanan gelişmenin AMD’ye satış kaybı olarak döndüğü düşünülürken, ilerleyen nesillerde kırmızı ekibin beklentilerini daha yüksek tutup daha hacimli sipariş vermesi umut ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4448 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd tsmc, amd 7 nm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim