Anlık Bildirim

3D yazıcıyla üretilmiş ilk jet motorlu drone

Drone modelleri gelişimini sürdürmeye devam ediyor ve bu noktada üç boyutlu baskı teknolojileri devreye girerek süreci çok daha hızlı ve gelişmiş hale getirecek çözümler sunuyor.
Son dönemde birçok drone gelişmesi yaşanıyor. Bunların arasından sıyrılmayı başaran ve Aurora Flight Sciences ile 3D baskı konusunda uzman Stratasys şirketi tarafından hazırlanan yeni bir drone model ise, özellikle hızıyla dudak uçuklatıyor.
Dünyanın üç boyutlu yazıcı teknolojileri ile üretilmiş (%80'lik bölüm) ilk jet motorlu drone modeli olarak Dubai Airshow kapsamında tanıtılan hava aracı, tercih edilen düşük ağırlıktaki malzemesiyle saatte tam 241 km hıza çıkabiliyor. Drone'larda gördüğümüz en yüksek hızlardan birisine ulaşabilen araç, 3 metre kanat açıklığına ve sadece 15 kg toplam gövde ağırlığa sahip.
Aurora Flight Sciences mühendisi Dan Campbell, şimdiye kadar kimsenin 3D baskı teknolojileri ile bu kadar büyük, hızlı ve kompleks bir drone hazırlamadığını belirtiyor. Üretilme amacı üç boyutlu yazıcı ile çıkılabilecek limitleri göstermek olan drone, hem üretim maliyeti hem de üretim süresi açısından geleneksel sistemlere oranla gelinen noktayı canlı olarak gözler önüne seriyor. 
Bu gelişmiş drone hakkında hazırlanan açıklayıcı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. 
 
3D yazıcıyla üretilmiş ilk jet motorlu drone
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim