Anlık Bildirim

3DMark'ın yeni versiyonu tüm platformlarla uyumlu olacak; Windows, Android ve iOS

Mobil cihazlar arasındaki performans farkını net bir şekilde görebilmek adına tüm platformlarda çalışabilen ölçüm yazılımlarına ihtiyaç duyulmakta. Uygulama mağazalarında çeşitli alternatifler olsa bile sağlıklı bir değerlendirme için ihtiyaç duyulan stabil değerler malesef pek çok uygulama tarafından sağlanamıyor. Geliştirdiği test programları ile yıllardır bilgisayar endüstrisine yön veren Futuremark, popüler uygulaması 3DMark'ın yeni sürümünde, sadece geleneksel masaüstü ve dizüstü bilgisayar sistemlerine değil, tabletlerden akıllı telefonlara kadar yaygın tüm cihazlara destek sunuyor.
Geniş bir platform desteği sunan yeni nesil 3DMark, Windows işletimli sistemli cihazlardan, Windows RT tabanlı Microsoft Surface tablete, Android işletim sistemli tüketici elektroniği ürünlerinden Apple'ın iOS tabanlı cihazlarına kadar popüler tüm cihazlarla kullanılabilecek.  Üç yeni test ile birlikte sunulacak olan ölçüm yazılımı, platform bağımsız yapısı ile cihazlar arası performans karşılaştırmalarında sıkça kullanılacak gibi görünüyor. Futuremark yeni nesil 3DMark uygulaması için yayınladığı videoda Microsoft Surface, Google Nexus 7, ASUS Eee Pad Transformer Prime, Samsung GALAXY S III, Apple iPad 4, iPad mini ve iPhone 5'e yer vererek uyumluluk konusundaki iddiasını da gözler önüne sermiş oldu. 
OpenGL ES 2.0 uyumlu mobil grafik birimlerinden DirectX 11.1 destekli yeni nesil ekran kartlarına kadar piyasadaki tüm GPU tasarımlarını ölçmek için tasarlanan uygulamanın Ice Storm adı verilen testi mobil cihazlar ve giriş seviyesi donanımlar için performans ölçümünde kullanılıyor. GPU performansını ölçmeye yönelik iki test ve işlemci değerlendirmesi için bir adet fizik testi içeren Ice Storm'un Windows işletim sistemlerine yönelik versiyonu Direct3D Level 9 sınılır DirectX 11 uyumluluğu ile gelirken, Android ve iOS versiyonları ise OpenGL ES 2.0 API'ını kullanıyor. Bu farklılığa rağmen testin içeriği, ayarlar ve render çözünürlükleri tüm platformlarda aynı tutulmuş ve böylece gerçek anlamda bir karşılaştırmaya olanak tanınmış.
3DMark'ın yeni versiyonundaki bir başka yenilik ise Cloud Gate testi. Windows işletim sistemli dizüstü bilgisayarlar ve  tipik ev bilgisayarları için geliştirilen bu test, iki adet grafik testi ve fizik testinden oluşuyor. Direct3D Level 10_0 limitli DirectX 11 desteğine sahip olan test, aynı zamanda DirectX 10 uyumlu donanımların testi için de uygun. Futuremark'tan yapılan açıklamaya göre bu test sadece yeni 3DMark'ın Windows versiyonunda olacak.  Yüksek performanslı oyun bilgisayarları için geliştirilen yeni 3DMark alt testinin adı ise Fire Strike. İki adet grafik, bir adet fizik ve karışık test ile gelen Fire Strike, DirectX 11 motorunu kullanıyor ve DirectX 11 uyumlu donanımları hedef alıyor. Bu testte yine sadece 3DMark'ın Windows uyumlu versiyonunda yer alacak. Geliştirme çalışmaları devam eden yeni nesil 3DMark'ın tam çıkış tarihi açıklanmamakla birlikte yıl sona ermeden önce kullanıma sunulacağı ifade ediliyor ki bu bağlamda Aralık ayını işaret etmek mümkün. 
3DMark'ın yeni versiyonu tüm platformlarla uyumlu olacak; Windows, Android ve iOS
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim