Anlık Bildirim

480Hz oyuncu monitörleri geliyor ancak OLED olmayacağı kesin

Ekran yenileme hızı bir oyuncu monitörü için en önemli özelliklerin başında geliyor ve mevcutta en yüksek 360Hz veya şanslıysanız 390Hz'e hız aşırtma yapılabilen bir monitöre sahip olabiliyordunuz.

Son yıllarda ülkemizde de önemi iyice anlaşılan oyuncu monitörleri adeta bir yenileme hızı yarışına girdiler. Özellikle FPS oyunlarında fark edilir seviyede oyun performansımızı etkileyen yüksek yenileme hızlı oyuncu monitörleri yakında 480Hz seçeneği sunacak.

Sweclockers raporuna göre LG ve AU Optronics 480Hz monitörleri 2022 sonunda üretim bandına alacak ve 2023'te satışa sunacak.

Konseptin hayata gelmesine vesile olan Zisworks 2017 yılında 480Hz yenileme hızını 540p çözünürlüğünde test etmişti. 480Hz paneller endüstri standartı olarak kabul edilen 24.5 inch ekranlarda 1080p çözünürlüğü için geliştiriliyor. Bu yeni monitörlerle ilgili bilinen bir diğer detay ise bu monitörlerin DisplayHDR 400 desteği sunabileceği ve sRGB renk skalasını kullanacağı yönünde.

IPS Panel kullanılacak

LG ayrıda bu yeni monitörlerde daha gerçek siyah rengi verebilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Teknoloji televizyonlarda sıkça görmeye alıştığımız OLED teknolojisi olmayacak ancak OLED' e yakın renkler sunabilecek. 24-32 inch arasında gelmesi beklenen 480Hz monitörler IPS panel teknolojisini kullanacak.

480Hz yenileme hızının 1080p çözünürlüklü monitörlere gelmesi demek 380Hz teknolojisininde daha yüksek çözünürlüklere destek vereceği şeklinde yorumlanabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16831 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
480hz, monitor ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim