Anlık Bildirim

4$’a akıllı telefon sloganı ile yola çıktı, dolandırıcılıktan göz altında

Ucuz etin yahnisi bet olur sözü bir konuda daha kendisini gösterdi. 4$’a akıllı telefon sloganı ile yola çıkan girişimci, dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Geçen yıl bu zamanlarda 3.6$ fiyat etiketi ile ortaya çıkan Freedom 251 akıllı telefonu gündeme bomba gibi düşmüştü. Hintli Ringing Bells üreticisinin elinden çıkan Freedom 251, şimdilerde dolandırıcılık hikayesine konu oldu.

Bu kadar ucuz olabilir mi?

Aslında Freedom 251 bahsedildiği kadar ucuz değil. Hindistan hükümetinin yerli üreticilere teşvik programı kapsamında değerlendirilen ve Başbakan tarafından da desteklenen Freedom 251’in maliyeti devlet tarafından karşılandı. Yani model 3.6$ fiyat etiketine sahipti ancak 40$ civarındaki maliyeti teşvik paketi ile karşılanmıştı.

Üretici firmanın sahibi Mohit Goel, geçen yıl yaz aylarının sonuna doğru siparişleri almaya başlamıştı. Bununla birlikte üçüncü taraf bir firmanın toplamda 45 000$ değerinde telefon siparişi verdiği ancak Goel’in bunun yarısını karşılayabildiği ve üstelik tedarik edilen telefonların çoğunun arızalı olduğu belirtildi.

Firma zararın karşılanması için Goel ile iletişime geçti ancak aldığı karşılık ailesinin ölümle tehdit edilmesi oldu. Firma da dolandırıcılık ve tehdit suçlarından dolayı yöneticiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Goel dün itibariyle göz altına alındı ve önümüzdeki saatlerde mahkemeye çıkarılacak.

Nereden nereye

Akıllı telefon pazarında ses getiren Freedom 251, Hindistan’daki teşvik programının da ön plana çıkmasını sağlamıştı. Bununla birlikte üretici firma bu ilgiyi tam anlamıyla kullanamamış görünüyor. Muhtemelen tedarik zinciri kaynaklı sıkıntılar firmayı bu noktaya kadar getirdi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim