Anlık Bildirim

5000 mAh bataryalı Galaxy S20 Ultra ne kadar sürede şarj oluyor?

5000 mAh kapasiteli Samsung Galaxy S20 Ultra, şarj süresi ile birlikte dikkat çekmeyi başardı. Bakalım Galaxy S20 Ultra, 45W hızlı şarj aletiyle kaç dakikada şarj oluyor?

5000 mAh bataryalı Galaxy S20 Ultra ne kadar sürede şarj oluyor? Tam Boyutta Gör

Samsung'un çiçeği burnunda amiral gemisi Galaxy S20 Ultra, şarj konusunda sınırları zorluyor. 5000 mAh büyüklüğündeki bataryasıyla göz dolduran Galaxy S20 Ultra, şarj olma süresiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. 

58 dakikada tam şarj olabiliyor

Galaxy Note 10+ ile 45W hızlı şarj teknolojisine geçiş yapan Samsung, Galaxy S20 Ultra modelinde de bu desteğe yer veriyor. Telefon bu sayede %0'dan %100'e 58 dakikada şarj olabiliyor.  

Galaxy Note 10+ da 45W hızındaki adaptörle 4300 mAh büyüklüğündeki bataryasını aynı sürede dolduruyor. Peki Galaxy S20 Ultra, 700 mAh daha büyük bir bataryaya sahip olmasında rağmen nasıl oluyor da Galaxy Note 10+ ile aynı sürede şarj olabiliyor? Cevap bataryaya ilk fazda yüklenen daha fazla voltajda saklı.

5000 mAh bataryalı Galaxy S20 Ultra ne kadar sürede şarj oluyor? Tam Boyutta Gör

Galaxy S20 Ultra daha fazla sürede 45W güç çekiyor

Bataryalar iki fazda çalışır. İlk aşamada neredeyse bitmek üzere olan veya tamamen bitmiş olan bataryaya oldukça hızlı bir şekilde voltaj yüklemesi yapılır. Bu işlem ilk 10, 15 veya 30 dakika içerisinde gerçekleşir ve bu süre zarfında batarya, %50 ila %70 arasında bir şarj yüzdesine ulaşır. Bunun yegane sebebi ise ilk fazdaki hızlı şarjın uzun vadede pil sağlığı üzerindeki olumsuz etkisini absorbe edebilmektir.

Üreticiler de bu noktada belirli bir sürede hızlı şarj işleminin gerçekleştiğini belirtir. İşte Galaxy S20 Ultra'daki bu süre daha fazla olduğu için 700 mAh daha büyük bataryaya sahip olmasına rağmen Galaxy Note 10+ ile aynı sürede şarj olabiliyor. 

Bahsettiğimiz bu şarj süresinin 45W destekli şarj adaptörü kullanıldığı takdirde elde edildiğinin altını çizelim. Zira her iki model de 45W hızlı şarj desteğine sahip olmasına rağmen kutu içerisinden 25W aktarım gücüne sahip adaptörle çıkıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim