Anlık Bildirim

5G'deki güvenlik açıkları akıllı telefon kullanıcılarını risk altına sokuyor

5G'de keşfedilen güvenlik açıkları akıllı telefon kullanıcılarını saldırı riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Açıklar, internet erişiminin engellenmesine ve trafiğe müdahale edilmesine olanak sağlıyor.

5G'deki güvenlik açıkları akıllı telefon kullanıcılarını risk altına sokuyor Tam Boyutta Gör

Positive Technologies bünyesinde görev yapan güvenlik araştırmacıları, 5G protokollerinde yer alan güvenlik açıklarının, kullanıcıların akıllı telefonlarına saldırmak için kullanılabileceğini ortaya çıkardı.

Bilgisayar korsanlarının "uzun süredir devam eden" bu açıklardan faydalanarak kullancıların internet erişimini engelleyebilecekleri ve ağ trafiğine müdahale edebilecekleri belirtiliyor.

Uzmanlar, 5G protokollerindeki güvenlik açıklarının hacker'lara; abonelere ve operatörün ağına saldırma olanağı sağladığını söyledi. Bu tür saldırılar uluslararası dolaşım ağından, operatörün ağından veya hizmetlere erişim sağlayan ortak ağlardan bile gerçekleştirilebilir.

5G'deki güvenlik açıkları akıllı telefon kullanıcılarını risk altına sokuyor Tam Boyutta Gör

DoS saldırısına zemin hazırlıyor

Özellikle kritik HTTP/2 protokolünde güvenlik açıkları var. Bunlar da bilgisayar korsanlarının kullanıcılara karşı DoS (Denial of Service / Hizmet Engelleme) saldırıları düzenlemesine fırsat sunuyor.

Positive Technologies araştırmacıları tarafından hazırlanan raporda, abone bağlantılarının kurulmasında kullanılan PFCP protokolünde de güvenlik açıkları ve bazı sorunların olduğuna dikkat çekildi.

Kaynakça https://positive-tech.com/knowledge-base/research/5g-sa-core-security-research/ https://www.techrepublic.com/article/5g-standalone-networks-may-have-more-vulnerabilities-than-you-think/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim