Anlık Bildirim

Donanım dünyasının gözü duyuracağı 3. nesil Ryzen işlemcileri nedeniyle AMD’nin üzerinde. Öte yandan firma Ryzen Pro ailesini mevcut mimariyle güncellemeye devam ediyor. Ryzen Pro yongalarının mobil seçenekleri artan verimlilik ve performans değerleriyle duyuruldu.
Zen mimarisi üzerinde şekillenen 2. nesil mobil Ryzen Pro işlemcileri rakibine kıyasla %16 daha fazla performans vaadederken arttırılmış verimliliğiyle de uzun süre mobil kalmak isteyen kullanıcıları hedef alıyor. 12 nm sürecinden geçen modelleri barındıracak dizüstülerde 12 saate varan ofis kullanımı ya da 10 saate ulaşan video oynatımı mümkün olacak.
İçerdikleri Radeon Vega GPU’ları sayesinde içerik üretim senaryolarında %14 hızlandırma sağlayacak işlemciler diğer yandan AMD’nin silikon seviyesinde uyguladığı güvenlik önlemleri sayesinde de kurumsal müşterilerin tercihi olmaya aday. Diğer taraftan AMD düşük bütçeli kullanıcıları da kapsamak adına Athlon ailesini de Zen mimarisiyle güncelleyecek.

Ryzen 7 PRO 3700U 

Listenin tepesinde yer alan Ryzen 7 PRO 3700U 4 çekirdek 8 izlekli bir yapıda ve 15 watt’lık TDP’sinin içerisinde 10 üniteli Vega GPU’sunu da barındırıyor. L2+L3 önbelleklerinin toplamı 6 MB’ı bulan yonga 2.3 GHz’den 4 GHz’e kadar yükselebiliyor. Vega biriminin görev yapacağı tepe frekans ise 1400 MHz.

Ryzen 5 PRO 3500U 

Ryzen 5 ailesinden Ryzen 5 PRO 3500U yine ağabeyiyle aynı çekirdek sayısı ve önbellek kapasitesine sahipken frekans değerlerinde ve GPU kanadında kırpmaya gidilmiş. 2.1 GHz’den 3.7 GHz’e çıkabilen işlemciye eşlik eden 8 birimli Vega yongası 1200 MHz ile sınırlı tutulmuş.

Ryzen 3 PRO 3300U 

Ryzen’ların en alt modeli Ryzen 3 PRO 3300U’da ise işlemci yine 4 çekirdekli lakin SMT desteği mevcut değil. 2.1 GHz’lik taban frekansta çalışan çözüm ihtiyaç halinde 3.5 GHz’e yükselebilirken komşusu 6 üniteli Vega GPU’su yine 1200 MHz’e çıkabiliyor. Ryzen 3 PRO 3300U önbellek değeri ağabeylerinde olduğu gibi yine 6 MB.

Athlon PRO 300U 

Gelelim uygun fiyata sahip Athlon PRO 300U’ya. 2/4 çekirdek konfigürasyonundaki işlemcide önbellek 5 MB’a düşerken frekans başlığında 2.4 GHz-3.3 GHz seviyeleri tercih edilmiş. 3 kümeden oluşan Vega GPU’sunun 1 GHz’e ulaşabildiği yonganın TDP’si ise diğer seçeneklerde de olduğu gibi 15 watt.

Son olarak yeni Ryzen PRO işlemcilerinin yer alacağı dizüstü seçeneklerini içinde bulunduğumuz çeyrek içerisinde HP ve Lenovo modellerinde görmeye başlayacağız. Diğer OEM üreticilerininse onları takiben yılın sonlarına doğru kendi çözümlerini piyasaya sunması bekleniyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim