Anlık Bildirim

AMD 28nm mobil GPU'larını ikinci çeyrekte pazara sunacak


Yüksek performans segmenti için geliştirdiği Radeon HD 7970 modelini geçtiğimiz günlerde kullanıma sunan, Radeon HD 7950 modelinin lansmanı için de son hazırlıklarını yapan AMD, 28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan DirectX 11.1 destekli GPU ailesini, masaüstü sistemlerden sonra dizüstü bilgisayaralara getirmeyi planlıyor. Gelen yeni bilgilere göre AMD, Radeon HD 7000M serisi mobil grafik yongalarını ikinci çeyrekte endüstrinin beğenisine sunacak.
Yeni grafik yongaları masaüstü versiyonlarında olduğu gibi, AMD'nin Graphics Next Core adını verdiği yeni mimarisini temel alacak. Yukarıda da belirttiğimiz gibi DirectX 11.1 ve 28nm gibi yeni teknolojilere yer verilen grafik yongalarının,  AMD'nin var olan mobil çözümleri ile kıyaslandığında performans/güç verimliliğinde çıtayı daha da yukarı taşıması beklenirken, AMD'nin aynı zamanda Nvidia Optimus benzeri işlemciye entegre grafik birimi ile harici ekran kartı arasında otomatik geçişe olanak tanıyan bir teknoloji de sunması bekleniyor. Bilindiği üzere AMD'nin şu anki teknolojisi, GPU'lar arası geçiş için el ile müdahele gerektirmekte.
AMD'nin mobil sistemlere yönelik yeni grafik yongalarını ikinci çeyrekte pazara sunacak olmasının en önemli nedenlerinden biri de Intel'in yol haritası. 22nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Ivy Bridge kod aldı 3. nesil Core işlemci ailesini 2. çeyrekte pazara sunmaya hazırlanan Intel, yeni platform ile birlikte dizüstü bilgisayarda performans artışı ve güç verimliliğine yönelik çeşitli güncellemeler sunacak. Görünüşe bakılırsa AMD de mobil odaklı yeni grafik yongalarını Ivy Bridge tabanlı dizüstü bilgisayarlar ile eş zamanlı olarak pazara sunmaya hazırlanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim