Anlık Bildirim
ABD'li yarı iletken üreticisi AMD geride bıraktığımız yılı Zen mimarisine geçişiyle pastadaki dilimini genişleterek kapattı. Firma yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre AMD, 2000'li yılların başlarındaki elde ettiği başarıyı tekrarlamak istiyor.


Paylaşılan rapordaki verilere göre Zen mimarisinin etkisiyle firma işlemci pazarındaki payını %50 genişletmiş. Yaklaşık 9 milyar dolarlık toplam değere sahip masaüstü işlemci pazarında gerçekleşen bu yükselme yetkililere göre 10 milyar dolarlık kapasiteye sahip mobil segmente Ryzen mobile ürün gamının girişiyle ikiye katlanabilir.
Burada büyük çoğunluğu mobil pazara konumlandırılacak olan Ryzen tabanlı 60 yeni platformun OEM iş ortakları tarafından bu yıl satışa sunulacağını da aktaralım.

Öte yandan önümüzdeki ay Ryzen 2000 serisi işlemcilerini satışa sunacak olan AMD rakibinin üzerindeki baskıyı iddialı fiyat/performans dengesine sahip yongalarla sürdürmeyi amaçlıyor.

''Yeniden başarmak için önümüzde bir engel yok''

Öyle ki Bilgisayar ve Grafik İş Grubu'nun Kıdemli Başkan Yardımcılığı ile birlikte Genel Müdürlüğü görevini de yürüten Jim Anderson AMD’nin 2000’li yıllarda Athlon64 yongalarıyla elde ettiği başarıyı tekrar yakalayabilmesinin önünde hiç bir engelin olmadığını açıkladı. Umarız pazardaki rekabet tüketicilerin yüzünü güldürür. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4556 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, athlon64 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim